Vremenska napoved Rovinj

Vremenska napoved RovinjSe odpravljate v Rovinj? Ne privoščite si, da vas preseneti slabo vreme. Vremenska napoved Rovinj na strani http://www.vremehrvaska.com/rovinj/ vam lahko pomaga pri izbiri pravega termina za obisk tega mesta.

Rovinj je mesto na zahodni obali hrvaške Istre. Je zelo priljubljena turistična destinacija za turiste iz Slovenije, Italije, Nemčije, Madžarske in drugih srednje evropskih držav, ki uživajo na čudovitih plažah v kristalno čistem morju. Podnebje v Rovinju je mediteransko. Zanj so značilna vroča poletja ter mile zime. Povprečna letna temperatura znaša 16°C. Najtoplejši mesec je julij s povprečjem 22,3°C. Padavin ni veliko, saj jih zapade okoli 940 mm letno, kljub temu pa je dobro preveriti, kaj napoveduje vremenska napoved Rovinj. Med majem in septembrom v povprečju sije sonce kar 10 ur dnevno.

Obiskovalci tega mesta si poleg razvajanja na plažah lahko privoščijo tudi obisk številnih kulturnih in naravnih znamenitosti, ki jih v okolici Rovinja ne primanjkuje. Za ogled zanimivi so bazilika Sv. Eufemije, Rovinjski mestni muzej, mestna obzidja in vrata iz 7. stoletja, Cerkev Sv. Toma in Frančiškanski samostan. Med turistično najbolj priljubljene naravne znamenitosti spadata izredno lep zaliv Limska draga in otoki ob mestu. V mestu ne manjka niti dobre zabave ter koncertov znanih hrvaških glasbenikov. Ob večernih urah se na ulicah odvijajo različni festivali in prireditve na prostem, ki turistom popestrijo počitnikovanje. Čudovite plaže, živahno mesto in dobra vremenska napoved Rovinj so razlogi za obisk tega hrvaškega mesta.