Ugodna ponudba peči na pelete

Peči na peleteVsi gledamo kako bi zmanjšali stroške ogrevanja, saj nam le ti predstavljajo kar velik del celotnih stroškov, ki jih imamo s svojo nepremičnino. Nepremičnine lahko ogrevamo na na razne načine, z različnimi ogrevalnimi sistemi. Na trgu je trenutno pestra ponudba peči na pelete, sekance, drva ter seveda peči na kurilno olje, naftni plin ter razne toplotne črpalke. Katero bomo izbrali, je povsem naša odločitev. Zagotovo pa bomo ciljali na tisto, najugodnejšo. Med najcenejše sodijo danes tudi peleti.

Ponudba peči na pelete na trgu je velika, zato se je pred nakupom potrebno dobroposvetovati s strokovnjaki, saj lahko z nepremišljenim nakupom hitro zapravimo preveliko vsoto denarja. Pri izbiri peči na pelete je potrebno paziti na samo moč kotla ter avtomatizirane sisteme. Lahko izberemo popolno mehanske peči, ki delujejo na podoben princip kot peči na trda goriva, ali pa si privoščimo nekoliko več in se odločimo za popolno avtomatiko. Razlika med omenjenima sistemoma je v količini dela, ki ga bomo imeli v času kurilne sezone. Pri avtomatski peči na pelete bomo le skrbeli, da nam ne zmanjka pelet ter enkrat do dvakrat na teden bomo morali sprazniti pepel. Pri klasični oz. bolj enostavnih pečeh, pa bo potrebno nekoliko več dela.

Tudi sama razlika v ceni med enimi in drugimi pečmi je dokaj visoka, saj lahko klasične mehanske peči dobite že za dobra 2 tisočaka, medtem ko so lahko poeči na pelete s popolno avtomatiko lahko tudi 15 tisočakov in več. Izbira oz. odločitev pa je seveda vaša.