Bepanthen mazilo

Bephanten maziloZdravilo Bepanthen mazilo je mazilo, ki ima vsebnost ekspantenola, kateri pripomore pri obnavljanju plasti celic na površini kože. Ekspantenol se na površini kože pretvori v vitamin B5 in sodeluje pri sestavi koencima A ter s tem vpliva na obnovo plasti celic na površini kože. Bepanthen mazilo se uporablja predvsem za suho, hrapavo in razpokano kožo in nego kože, kožne presadke, vnete in razpokane prsne bradavice med dojenjem in ostalo nego dojk, za plenične izpuščaje pri dojenčkih, pike žuželk, razdraženo kožo, Bepanthen mazilo pospešuje celjenje in obnavljanje manjših opeklin in odrgnin ter preprečuje in zdravi ragrade na koži. Bepanthen mazilo se lahko uporablja med dojenjem in nosečnostjo.

Bepanthen mazilo je zelo mastno, zato se ga nanaša v tankih slojih na želeno mesto. Ima veliko viskoznost, zato ga je priporočljivo nanašati na kožo, ki ni poraščena, saj je njegov nanos težji. Zdravljen predel, na katerega ste nanesli Bepanthen mazilo izogibajte stiku vode in seča. Bepanthen mazilo se nanaša na obolene dele v tankih slojih večkrat na dan oziroma po potrebi. Če uporabljate Bepanthen mazilo za nego dojk, ga nanesite na prsno bradavico po dojenju. Poleg Bepanthen mazila so v prodaji še krema Bepanthen plus za rana, ki so infekcijsko okužene, Bepanthen krema za obraz ter ostale predele, ki so nezaščiteni in Bepanthen losjon za nego velike površine kože, ker je zelo lahko mazljiv.

Za hiter nakup in če želite več informacij o zdravilu Bepanthen mazilo obiščite spletno stran e-apoteka.si, kjer je možen nakup mazila ali ostalih izdelkov, ki jih imajo v prodaji preko spleta. Lahko pa obiščete vašega zdravnika ali farmacevta za več informacij in za svetovanje o uporabi Bepanthen mazila. Pred uporabo kateregakoli zdravila natančno preberite navodila ali pa se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.