Lesene brunarice in hiše

Lesene brunariceLesene brunarice in lesene hiše postajajo vedno bolj priljubljen način gradnje, za to pa obstaja kar nekaj razlogov. Take konstrukcije so napram drugim postavljene zelo hitro, recimo obdelava in postavitev brunarice se prične kar na kraju samem. Čeprav si marsikdo nebi mislil, so lesene hiše in brunarice tudi zelo odporne na ogenj, zahvaljujoč posebnim obdelavam.

Pa si poglejmo nekaj pozitivnih lastnosti lesenih gradenj, glede na težo konstrukcije jih odlikuje zelo visoka nosilnost ter velika površina uporabnih prostorov. Kar precej boste prihranili tudi pri stroških ogrevanja, saj je les zelo dober izolator. Pozimi vam bo v lesenih hiškah prijetno toplo, poleti pa vam bo prijetno hladno. Hitrost gradnje je tudi pomemben faktor, saj nihče izmed nas nima časa na pretek, hitrost gradnje lesenih konstrukcij pa je v primerjavi z drugimi precej hitra.

Vsekakor je pri nas kar nekaj podjetij, ki so poleg drugih aktivnosti specializirana predvsem za gradnjo bivalnih prostorov iz lesa. Talg je eno izmed teh podjetij, nahajajo se v Rovtah, na področju lesene gradnje pa imajo obilo izkušenj. Najbolj vas bo zagotovo prepričala galerija izdelkov, to najdete na spletni strani, ukvarjajo se tako z izdelavo lesenih hiš, brunaric, vikendov in pa drugih objektov iz lesa.

Nad bivanjem v lesenih hišah in brunaricah boste naravnost navdušeni, slabih strani praktično ni, mogoče je le-ta, da je les potrebno vzdrževati, a prav tako je potrebno vzdrževati tudi nekatere druge materiale, sama gradnja pa je precej cenovno ugodna.