Kakšne težave povzroča kandida?

Veliko vrst bolezni poznamo in za vsako vrsto poznamo tudi zdravilo, oziroma način zdravljenja. Kandiada, je neke vrste glivi, katere se pojavljajo na človeškem telesu in se ob razmnožitvi povzročajo razne težave. V nadaljevanju vam bomo opisali, kje se ta okužba največkrat pojavi in kako vpliva kandida – vse potrebne informacije pa si lahko preberete na kakšni spletni strani ali pa se pozanimate pri svojem osebnem zdravniku.

kandida

Torej, sedaj veste, da je kandida neke vrste gliva. Najpogosteje se pojavi vaginalna različica, nastane pa zaradi različnih dejavnikov, tako kot so na primer sladkorna bolezen, oralni kontraceptiv, hormonska terapija, nosečnost in antibiotična terapija. Taka okužba zgleda kot srbečica in nič kaj bolj resno, povzroča pa ga tudi glivično obolenje partnerjevega uda. Naslednja pogosta je oralna kandida, ki prav tako ne povzroča nobenih zelo resnih težav. Pojavi se zaradi slabega imunskega sistema, oziroma nedozorelega imunskega sistema pri otrocih, novorojenčkih in pri bolnikih z boleznijo HIV. Poleg tega, da to spodbuja bolezen HIV, lahko nastane tudi zaradi visoke starosti, nošenja zobne proteze in kemoterapije. Resen primer te okužbe pa je invazivna kandida, ki je lahko smrtonosna. Zelo pogosta je pri bolnikih z slabim imunskim sistemom ali pa pri hospitaliziranih bolnikih.

Kandido se lahko opazi pri različnih simptomih, kot so na primer luskavica, astma, napihnjenost, razdražljivost, spolna disfunkcija, zaprtje, omotica, omedlevica, porast telesne teže, driska, neplodnost, vnetje sečil, menstrualne težave, depresija, slaba koncentracija, vnetje prostate in še kaj bi lahko našteli. Če želimo olajšati okužbo, oziroma jo pozdraviti, imamo na voljo veliko kapsul in antibiotikov, kateri uspešno pomagajo. Svoje kapsule si lahko zagotovite na spletni strani trgovine Smrekovit, poleg tega pa si lahko pogledate še ostale izdelke, ki pomagajo pri ostalih obolenjih in težavah, ki pridejo s starostjo ali pa čim drugim. Dobro je, da znamo ukrepati, ko se nam zgodi kaj resnega in ne čakamo dokler ni prepozno.