Vgradni kamini za topel dom

Ko govorimo o kaminih, najpogosteje pomislimo na goreča drva, ki zaradi visoke temperature ustvarjajo tisti klasični zvok pokanja. Danes so kamini, zaradi vseh različnih načinov ogrevanja, malo manj pogosti kot včasih, kar pa ne pomeni, da se jih ljudje ne poslužujejo več. Če se odločate za nakup, potem si o njih le preberite več na www.pecarstvo-hrovat.si – visoka kakovost kaminov,  ki bodo greli dom še vašim vnukom.

kamini

Kamini na drva so idealni za vse, ki si želijo ogreti nek prostor in pri tem opazovati kako pleše plamen v kurišču. Najde se kamin za vsakega, tako da se vam ni potrebno bati, da ne boste našli enega, ki bi ustrezal vam in vašemu domu. V najslabšem primeru ne boste našli kamina za vas, kar pa potem pomeni, da boste lahko naročili povsem prilagojenega, ki vam bo zagotovo ugajal. Kvalitetni kamini bodo izvedeni na kombiniran način, torej bodo toplozračno-akumulacijski. To pomeni, da bodo ogrevali prostor med in tudi več ur potem, ko ugasne zadnji plamen. S tem se prav tako zmanjša toplotna moč kamina, s čimer se prepreči, da bi se prostor pregrel. Taki kamini imajo postopek gorenja, ki se lahko razdeli v tri faze. Prva je seveda takrat, ko začne ogenj goreti. Ta začne čez steklo takoj oddajati intenzivno toploto, s čimer se prostor hitro ogreje. V drugi fazi se segreje kaminski vložek, ki začne prostor ogrevati s toplim zrakom. Tretja faza pa poteka potem, ko plamen ugasne, saj akumulacijske-sevalne plošče oddajajo toploto še nekaj ur.

Kamini so in najverjetneje bodo še nekaj časa simbol prijetnega in toplega doma. Zato se pred nakupom dobro pozanimajte kakšen kamin bi ustrezal vam in vašemu prostoru, saj bo oba grel še dolgo let po njegovi vgradnji. Zadnja stvar, ki bi si jo želeli, je da bi vas grel kamin kateri vam ni všeč.