Harmonika

Ko slišimo besedo Harmonika, katera predstavlja najbolj priljubljen inštrument v naši državi, mnogi od nas dobimo nek občutek evforije. Preplavijo nas spomini na vse tiste trenutke, preživete ob poslušanju tega prelepega in popolnega inštrumenta. Na spletni strani glasbeni nastopi lahko najamete harmonikaša za vaše slavje, poroko, rojstni dan ali pa obletnico in tako popestrite le ta dogodek.

harmonika

Kaj pa harmonika sploh je?

Harmonika je glasbilo s tipkami, ki zvok proizvede tako, da zrak v mehu (osrednji del harmonike) s fizično silo (poteg roke) potisnemo skozi določene odprtine. Če pri tem držimo določeno tipko določenega tone, potem slišimo zvok oziroma glasbo, če temu lahko tako rečemo.
Poznamo več vrst harmonik. Te so: diatonična  (po domače rečeno frajtonarica), klavirska ter kromatična harmonika. Prva vrsta harmonik je najbolj uporabljena vrsta harmonik v Sloveniji, saj z na njo igramo mnoge narodno zabavne glasbe. Klavirska in kromatična harmonika pa se najbolj uporabljajo malo južneje od nas, kjer na le te igrajo narodne pesmi in glasbe (Srbija, Hrvaška, Makedonija, Bosna in Hercegovina).

Nudenje uslug, kar se tiče harmonike in ansambla pa ni njihova edina ponudba. Ponujajo namreč uporabno literaturo, s pomočjo katere boste premagali strah in tremo pred nastopom, prav tako ponujajo program za odpravljanje istih težav, kot jih odpravlja prej omenjena literatura, obiščete pa lahko tudi blog te spletne strani in poklepetate z njihovimi uporabniki.

Na spletni strani glasbeni nastop, katera je navedena v vrhu teksta, pod zavihkom harmonika lahko dobite vse potrebne informacije o najemu harmonikaša ali ansambla za vaše poroke, rojstne dneve, obletnice in podobne prireditve. Če pa ste se že odločili za njegove storitve, ga lahko kontaktirate preko mobilne telefonske številke ali njegovega elektronskega poštnega naslova, prav tako isto velja za ansambel.