Domačija

V zadnjih časih se ljudje radi odločamo da bi obnovili kakšno staro kmetijo in tam lepo živeli v miru, od zemlje, vendar za to je potrebno kar nekaj denarnega vložka saj je s starimi kmečkimi podrtijami kar ogromno dela. Vendar z nekaj krvi in poti lahko nastane prav lepa domačija.

Ni pa ravno vsaka domačija tipi-top, če se je le obnavljala od zunaj, je potem takšna domačija lahko tudi malo bolj rizična, saj so v starih časih ljudje radi varčevali na materialu in so lahko določene stvari bolj šibke in nevarne. Vendar če pa objekt ni bil poceni zgrajen in je bil potem tudi temeljito obnovljen pa lahko potem takšna hiša stoji še več generacij.

domačija

Ena izmed boljših domačij je domačija Lojtrnik. To je obnovljen objekt ki že sam po sebi daje videz močne in masivne gradnje in deluje tudi varna. Poleg tega izgleda tudi zelo privlačna.

Zgodovina ki jo ima ta domačija je kar zanimiva, govori o ljudeh ki so si želeli preprostega življenja z modernim pridihom, in so našli neko domačijo in jo obnovili ter začeli živeti od zemlje, se pravi sadjarstvo in kmetijstvo sta postala del njihovega vsakdana.

Domačija ima tudi apartmaje katere oddaja v najem ljudem, ki si želijo mirnega gorskega življenja na nadmorski višini 700-tih metrov med Nanosom in Vremščico. Pri njih se lahko sprostite in uživate v naravi. Lahko si kuhate same v kuhinji, lahko si kaj tudi spečete na žaru, otroci pa se lahko igrajo na raznih igralih ali pa se zamotijo z domačimi živalmi. Domačija ima vsako leto vse več in več domačih živali, tudi ponije (tisti mali pritlikavi konji), katere lahko jahajo otroci in tako tudi spoznajo, da so nekatere stvari, ki se dajo izkusiti samo v naravi, na kmetiji in ne na računalniku, kjer je prikazana samo slika, brez občutka in vonjav domačih živali.