Soteskanje v dolini reke Soče

Del priprave na aktivnost canyoning je podpis izjave odgovornosti. Izjava odgovornosti je enaka za vse aktivnosti pa naj bo to bodisi canyoning bodisi kolesarska tura. Pomembno je, da svoje stranko seznanimo z določenimi zahtevami oziroma potencialnimi nevarnostmi. Predvsem soteskanje je aktivnost, ki ima določene zadeve zelo striktno predstavljene na primer zavarovanje v primeru poškodbe, ter kakšne pogoje moramo ob tem izpolnjevati.

canyoning

 

Vsaka stranka, ki se odloči za canyoning mora izjavo obveščenosti, odgovornosti in soodgovornost pred odhodom na aktivnost izpolniti. V kolikor se v kateri točki stranka z napisano izjavo ne strinja, se aktivnosti canyoning ne sme udeležiti. Prva stvar, ki je pomembna je ta, da agencija Maya za canyoning ponuja usposobljene vodnike. To je pomembno, saj le dobro usposobljeni vodniki zmorejo strokovno in varno izpeljati canyoning.

Agencija Maya prav tako zagotavlja, da priskrbi ustrezno varnostno opremo za canyoning. Vrvi, pasovi ter ostala canyoning oprema je redno pregledovana in vzdrževana. Če je določen del opreme za canyoning neprimeren ga agencija še pred aktivnostjo uredi. Če se poškodba opreme dogodi med samo vodeno aktivnostjo canyoning potem ima vodnik s seboj vedno tudi rezervno opremo. Agencija Maya zagotovi tudi prevoz do izhodiščnega mesta za canyoning ter po končani aktivnosti nazaj na zborno mesto.

Zadnje in najbolj pomembno dejstvo pa je, da pri vseh aktivnostih, tudi pri aktivnosti canyoning, zagotavljamo zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odgovornosti je pomemben faktor v kolikor se zgodi kakršnakoli poškodba. S tem smo zavarovani mi kot agencija in najpomembneje tudi vi kot stranka. Nudimo vam takojšno intervencijo in posredovanje reševalcev, hkrati pa so tudi naši vodniki dobro usposobljeni v prvi pomoči. V našem interesu je, da se poškodbe sploh ne dogajajo, vendar se moramo zavedati, da do njih vseeno pride. Trudimo se, da bi aktivnosti potekale varno in zabavno, brez nepredvidenih zapletov, vendar to ni odvisno samo od nas. Velik faktor v tej igri je namreč stranka sama.