Avto preproge za vsak avto

Pri avtomobilu je ogromno dodatne opreme, ki močno pripomore k urejenosti avtomobila. Sem zagotovo spadajo avto preproge, ki močno vplivajo na čistočo avtomobila. Obstaja več različnih vrst avto preprog, ki imajo svoje prednosti in slabosti. Čeprav nobena vrsta močno ne izstopa, nekateri vozniki raje uporabljajo ene in drugi druge. Govorimo namreč o gumijastih preprogah in preprogah iz tkanine. Prav tako se preproge za avtomobile ločijo na tiste, ki so izdelane po meri ali pa so narejene za določen model avtomobila in pa univerzalne preproge, ki naj bi bile načeloma primerne za vse vrste avtomobilov.

Gumijaste ali tekstilne preproge

Med gumijastimi in tekstilnimi preprogami je nekaj glavnih razlik. Tekstilne preproge so primerne za tiste, ki živijo v bolj suhem območju. Za njih se odločajo tisti, ki jim je pomemben videz notranjosti avtomobila, saj izgledajo veliko lepše in bolj prefinjeno, kot gumijasti tepihi. Pri gumijastih preprogah pa je največja pozitivna lastnost to, da so odporni na vodo. Zaradi tega so primerni za uporabo za vse letne čase, kar za tekstilne tepihe ne moremo reči.  Vendar pa na pogled niso tako lepi kot preproge iz tekstila in lahko izgledajo robustno. Torej, če vam gre pri avto preprogah bolj za videz, se odločite za preproge iz tekstila, če pa na vašo odločitev najbolj vpliva uporabnost, so gumijaste preproge prava izbira.

Univerzalne avto preproge ali po meri

Avto preproge se ločijo tudi na tiste, ki so izdelane po meri ali pa so univerzalne. Pri univerzalnih avto preprogah gre za tepih, ki se bo prilagajal več različnim znamkam in modelom avtomobilom. Seveda je za navadne uporabnike to v redu. Če pa želite udobje avtomobila spraviti na stopničko višje, pa je bolj smiselno, da se odločite za avto preproge po meri. V tem primeru boste dobili avto preprogo, ki se bo popolnoma prilagodila vašemu avtomobilu.