Vreme Split

Vreme SplitSi želite obiskati Split, pa nočete, da vas preseneti slabo vreme? Potem je najbolje, da obiščete to spletno stran http://www.vremehrvaskatakoj.com/napoved-za-split/, ki vam napoveduje vreme Split za tri dni naprej.

Podnebje v Splitu je zelo prijetno, predvsem za turiste saj turistom ugodno vpliva na zdravje in počutje. V Splitu je značilno sredozemsko podnebje. To pomeni, da je turizmu to podnebje naklonjeno. Poleti je vreme Split sončno in vroče, zato je najbolje, da obiščete prečudovite plaže. Še posebej nočno življenje privabi veliko turistov. Tam Vam bodo prebivalci ponudili veliko dobre hrane in pijače. Zime v Splitu so deževne in kratke. Največ dežja pade v zimskih in jesenskih mesecih.

Split je v Dalmaciji največje mesto, kar pomeni, da je tudi zelo turistično obiskan. Split leži na polotoku (zahodni del Splitskega kanala in Kastelskega zaliva). Split je poseljen že od 1. stoletja. Mesto je veliko 30.000 kvadratnih metrov. V Splitu je staro mestno jedro že od leta 1979 vpisano v Seznam svetovne dediščine (Unesco). V njem prebiva 190.000 prebivalcev, večina jih je Hrvatov (90%).

Upamo, da smo Vam povedali dovolj informacij o Splitu in njihovi kulturi in da smo Vas prepričali za obisk Splita, kjer si boste lahko nabrali nove moči.