Ali vgradni hladilniki delujejo dobro?

Ste pred nakupom novega hladilnika in se odločate med nakupom vgradnega hladilnika ali navadnega prosto stoječega. Ponudba vgradnih hladilnikov je na trgu zelo velika in ponudba hladilnikov ter njegovih možnosti še večja. Vgradni hladilniki vam ponujajo možnosti kombinacije z zamrzovalnikom ali brez. Vse več gospodinjstev ima ob zadostnem prostoru zamrzovalnik in hladilni ločeno. Kar v praksi pomeni da imajo v kuhinji vgradni hladilnik ter v drugem prostoru kot je klet ali garaža postavljen zamrzovalnik. Vgradni hladilniki imajo tako danes vgrajene kakovostne predale za shranjevanje zelenjave, sadja in tudi mlečnih izdelkov, ki so hitreje pokvarljivi. vgradni hladilniki

Z vgraditvijo predalov, ki ponujajo drugačno temperaturo in vlago tako izdelki ohranjajo daljšo svežino in obstojnost. Zaradi novih tehnologij vgradni hladilniki zračenje in ohlajevanje ponujajo po celotnem hladilniku enako. Pri izbiri hladilnika bodite pozorni na kakovost plastičnih elementov saj se te med proizvajalci močno razlikujejo. Ker v hladilnik velikokrat nalagamo težka bremena mora biti kakovost hladilnika še toliko večja. Vgradni hladilniki pa se razlikujejo tudi po energetskem razredu, ki je v času vse dražje električne energije še kako pomemben podatek saj na letni ravni tako lahko privarčujemo kakšen evro. Hladilnik med uporabo ne puščajte predolgo odprtega saj s tem izgubljate svežino v prostoru hladilnika. Pred odprtjem tako premislite kaj potrebujete. V hladilnik skušajte izdelke shranjevati po zamišljenem vrstnem redu tako da vedo veste kje imate določeno stvar. Vgradni hladilniki pa ponujajo tudi kombinacijo z zamrzovalnikom.

Pri izbiri le tega vam bo precej olajšalo delo če je zamrzovalnik tehnologije no-frost kar pomeni, da se vam led ne nabira v zamrzovalniku. Količino hrane kupujte varčno in po potrebi. Ker je danes trgovin toliko in skoraj na vsakem vogalu ni potrebno kupovati na veliko zalogo. Vgradni hladilniki tako ponujajo nemalo možnosti prilagoditve notranjosti, izbira je vaša. Pred nakupom si oglejte možnosti in se o tehnični specifikaciji posvetujte z strokovnjakom.