Markerji bodo poskrbeli, da si boste lažje zapomnili veliko količino besedila

Markerji so odličen pripomoček, da si lažje zapomnimo večje količine gradiva, saj ustvarijo kontrast med monotonim besedilom. Dostava markerjev na vaš naslov je sedaj, ko smo tik pred začetkom novega šolskega leta, več kot odlična izbira, saj boste na ta način svojim otrokom pomagali do boljših ocen.

Imate tudi vi težave s pomnjenjem večjih količin gradiva?

Se še spomnite svojih osnovno- in srednješolskih dni? Kaj pa študentskih časov? Ja? In kako vam je šlo v šoli – ste bili med tistimi učenci, ki so si zlahka zapomnili snov že med poukom in se jim zato doma sploh ni bilo treba učiti, ali ste bili med tistimi nesrečneži, ki po cele dneve preživijo za knjigami, a si ne uspejo zapomniti veliko? Učne snovi je v osnovnih in srednjih šolah zares veliko, še veliko več znanja pa se od ljudi pričakuje na fakultetah. Nekateri tako doživljajo prave nočen more, ko samo pomislijo, da jih ob koncu semestra čaka izpit.
A v šolah se pričakovanja glede pomnjenja velikih količin snovi še ne končajo za vse – če se denimo zaposlite v podjetju, kjer se od vas pričakuje, da se udeležujete takšnih in drugačnih konferenc ali seminarjev, morda katerega izmed njih celo sami vodite, potem ste ponovno obsojeni na to, da si boste morali zapomniti kar veliko informacij.

markerji

Markerji so vam na voljo v najrazličnejših barvah in oblikah.

Suhoparno napisano besedilo, ki ni razdeljeno niti na odstavke, alineje ipd., si je res težko zapomniti oz. moramo vložiti veliko napora, da se ga sploh lotimo brati. Tovrstne muke pa nam lahko olajšajo čisto običajni pisarniški pripomočki – markerji. Z markerji lahko monotono napisano in oblikovano besedilo naredite bolj pestro in prijetnejše za branje, prav tako pa je dokazano, da podčrtovanje dela besedila poveča uspešnost pomnjenja informacij. Z označevanjem besedila si namreč neko besedilo razdelimo na več delov, ki jih označimo z različnimi barvami. Enaka barva tako pomeni, da nekaj spada skupaj, kar bodo naši možgani veliko lažje povezali v enovito celoto in mi si bomo napisano veliko lažje zapomnili. Ne verjamete? Kar poskusite in boste videli – že v tednu ali dveh ne boste imeli težav s pomnjenjem informacij.

Modri, rdeči, vijolični, zeleni, rumeni …

Markerji se dandanes uporabljajo na številnih področjih – učenci, dijaki in študentje jih uporabljajo v šolah, da si označijo pomembne informacije in si jih tako lažje zapomnijo, pisarniški delavci z njimi označujejo pomembne številke, podatke, količine in ostale pomembne informacije, zapisane v uradnih dokumentih, uporabljate jih lahko tudi doma, da z njimi denimo označite pomembne datume na koledarju, igralci si lažje zapomnijo tekst, če si ga obarvajo in podobno. Marker je prav gotovo vedno dobro imeti pri roki. Markerji so običajno živih neonskih barv – zelene, rumene, oranžne ali roza – saj ravno te barve naredijo največji kontrast z besedilom in na ta način v trenutku »ukradejo« našo pozornost. Kljub vsemu pa boste v različnih prodajalnah s pisarniškimi pripomočki in ostalih trgovinah našli markerje v najrazličnejših barvah, vse od modre, vijolične, obstajajo tudi različni odtenki pastelnih barv pa do markerjev z bleščicami itd. Kakršna koli barva, ki prekine monotonost besedila je več kot odlična izbira.

markerji

S pomočjo markerjev si boste lažje zapomnili večjo količino gradiva.

Markerji so lahko tudi odlično (promocijsko) darilo

Če do sedaj še niste ugotovili naj vam povemo, da so markerji več kot odlično darilo za vsakogar. Lahko jih podarite svojim otrokom ob začetku šolskega leta in jim na ta način pomagate do boljših ocen. Prijateljici, ki vedno pozabi na vaš rojstni dan podarite marker in verjemite, da nikoli več ne bo pozabila na vas. Z markerji lahko prijetno presenetite svoje zaposlene v podjetju. Konec koncev pa lahko vsakemu, ki pride na vaš seminar ali konferenco poleg izročka podarite še marker. Na ta način si bodo poslušalci lahko sami podčrtali pomembne informacije, ne bodo vas neštetokrat spraševali o eni in isti stvari, pa še lažje si bodo zapomnili temo, o kateri ste govorili.

Markerje lahko tudi personalizirate, kar pomeni, da lahko nanje natisnete svoj logo, ime podjetja, kakšno zanimivo misel ali moto in jih nato podarite svojim poslovnim partnerjem. Tako jim boste podarili uporabno in izvirno (kemični svinčniki, samolepilni lističi in zvezki so že preveč pase) darilo, obenem pa boste poskrbeli, da se bodo vedno, ko bodo marker prijeli v roke, spomnili na vas. Na klasične markerje lahko natisnete bolj malo stvari, saj imajo majhno površino, a obstajajo tudi markerji trikotne ali štirikotne oblike, kamor lahko natisnete veliko več. Vseeno pa se držite pravila »manj je več«, saj preveč načečkan marker ne bo naredil dobrega vtisa na poslovne partnerje in ostale uporabnike.

markerji

Markerji so lahko tudi odlično darilo.

Markerji so torej več kot odličen pripomoček za vse, ki imate težave s pomnjenjem besedila ali pa se vam preprosto ne da brati preveč monotonega besedila. Markerji so vam na voljo v najrazličnejših barvah, zato boste med njimi zagotovo našli enega, ki vam najbolj ustreza, odločite pa se lahko tudi za personalizirane markerje, ki bodo poskrbeli, da si vas bodo obdarovanci za vedno zapomnili.