Zimske bunde s puhom

Zimske bunde imajo zelo pomembno nalogo, ki mora biti izrazita prioriteta – zagotavljati morajo toplino v hladnem okolju. To dosegajo na različne načine, sodobne bunde predvsem z raznimi tehnologijami in umetnimi materiali. Pogosto pa se izkaže, da je najbolje zaupati preizkušenim rešitvam na tem področju. Zadovoljstvo v tem primeru zagotavljajo zimske bunde s puhom, ki se v boju proti nizkim zimskim temperaturam obnesejo še bolje kot bunde s številnimi plastmi umetnih materialov. Veliko izbiro zimskih bund si lahko ogledate v trgovini Rossi sport.

Zimske bunde

Res pa je, da so tudi mnoge sodobne puhovke narejene iz pretežno umetnih materialov, tudi sam puh. Dobro se je pozanimati, kakšno je pravzaprav polnilo puhovke – lahko da gre za naravni puh, lahko pa za alternativno polnilo, običajno iz najlona. Nič ni narobe, če se odločimo za puhovko z umetnim polnilom, saj gre za isti princip, le drugi material. Gosto polnilo ima v vsakem primeru isto nalogo, namreč to, da med plastmi blaga zadržuje topel zrak. Tudi najlon lahko to vlogo dobro odigra, še posebej, če gre za izdelek kakšnega zanesljivega proizvajalca, ki ima svoje rešitve na tem področju. Na drugi strani pa imamo še vedno na voljo naravna polnila, ki so večinoma mešanica puha in perja. Ta polnila so še bolj učinkovita, saj so že naravno povsem prilagojena svoji nalogi.

Gosto polnilo iz naravnega puha in perja je verjetno najboljša obramba pred mrzlim zimskim vremenom. Seveda so na voljo razne alternative, morda tudi kakšne precej učinkovite, a na koncu so zimske bunde s puhom še vedno najboljša izbira. Res pa je, da so takšne bunde v veliki meri primerne le za kakšne manj intenzivne prostočasne aktivnosti, medtem ko bunde iz umetnih materialov prednjačijo med športniki in drugimi navdušenci nad zahtevnejšimi zimskimi aktivnostmi. A tudi med bundami s puhom najdemo modele, ki navdušujejo s svojo fleksibilnostjo, zračnostjo in učinkovitim odvajanjem znoja – to so izdelki priznanih proizvajalcev, ki svoje zimske bunde opremljajo z raznimi inovacijami za ta namen. Res pa je tudi, da so te bunde običajno precej drage.