Kakovostni CNC stroji za obdelavo lesa, ki vam bodo olajšali delo

Stroji za obdelavo lesa so ključnega pomena za maksimalno produktivnost z minimalno delovno silo in so tukaj https://www.lesmak.si/si/. Z uporabo CNC strojev se izognete napakam pri obdelavi materiala, kar vam omogoča hitro in natančno izdelavo različnih izdelkov. Lesmak vam nudi vrhunske stroje za obdelavo lesa, ki so primerni za različne potrebe in velikosti proizvodnih obratov. S KDT stroji za obdelavo lesa lahko povečate produktivnost, poenostavite delo ter znižate stroške vzdrževanja in izdelave. Z veseljem vam bodo svetovali pri izbiri pravega stroja za vaše potrebe ter vam predstavili delovanje strojev v ponudbi na zgornji povezavi.

Kaj so CNC stroji za obdelavo lesa in kako delujejo?

CNC stroji za obdelavo lesa so izjemno pomembni v proizvodnji, saj olajšajo in avtomatizirajo procese. Gre za računalniško vodene stroje, ki uporabljajo različne vrste orodij za obdelavo materialov, v tem primeru lesa. CNC stroji so nepogrešljivi pri obdelavi lesa, saj s svojo natančnostjo in hitrostjo omogočajo hitro in kakovostno izdelavo različnih izdelkov, kot so vrata, okna, stopnice, pohištvo in druge lesene konstrukcije.

 stroji za obdelavo lesa

Podjetje Lesmak vam ponuja širok nabor lesnoobdelovalnih strojev, vključno z CNC stroji, ki so primerni za različne potrebe in velikosti proizvodnih obratov. KDT stroji za obdelavo lesa so kakovostni in zanesljivi stroji, ki nudijo visoko produktivnost in učinkovitost, ter omogočajo enostavno upravljanje z le enim delavcem.

Univerzalni CNC stroji so primerni za obdelavo lesa v manjših proizvodnih obratih, saj omogočajo hitro in natančno obdelavo materiala. Nesting CNC stroji so primerni za obdelavo velikih plošč in omogočajo maksimalen izkoristek materiala. Pretočni CNC stroji so primerni za obdelavo velikih količin lesa in omogočajo izdelavo velikih količin enakih izdelkov.

Prednosti uporabe CNC strojev pri obdelavi lesa

CNC stroji za obdelavo lesa so v zadnjem času postali nepogrešljiv del obdelave lesa. Njihove prednosti so številne, saj omogočajo natančnost, hitrost in ponovljivost obdelave lesa, kar povečuje produktivnost in zmanjšuje stroške ter čas. CNC stroji uporabljajo računalniško krmiljenje, ki omogoča, da lahko izdelke izdelate po natančnih merilih in specifikacijah.

Eden od ključnih razlogov, zakaj se v proizvodnji lesnih izdelkov uporabljajo CNC stroje je, da omogočajo visoko stopnjo natančnosti. Z uporabo digitalnih modelov lahko izdelovalci natančno izrišejo vsak del lesa, ki ga je treba obdelati in CNC stroj bo ta model uporabil za izdelavo vsakega posameznega dela. Tako se zagotovi, da so vsi deli izdelka popolnoma natančni in ustrezajo specifikacijam.

Druga prednost uporabe CNC stroji za obdelavo lesa je njihova sposobnost ponovljivosti. S pomočjo računalniško krmiljenega procesa lahko izdelovalci ustvarijo natančne kopije izdelkov, ki so že bili izdelani. Tako se lahko izdelki masovno proizvajajo in vsak izdelek bo popolnoma enak. To je izjemno pomembno pri proizvodnji pohištva in drugih izdelkov, saj omogoča, da so vsi izdelki natančni, estetsko lepi in enako kakovostni.

Uporaba CNC strojev tudi omogoča, da se izdelujejo bolj zapleteni izdelki, ki jih sicer ne bi bilo mogoče izdelati z ročnim orodjem. CNC stroji lahko izvajajo več različnih obdelav, kot so vrtanje, rezanje, brušenje in graviranje, kar pomeni, da je mogoče izdelati bolj zapletene in estetsko lepe izdelke.

Vsekakor pa je treba upoštevati, da je uporaba CNC strojev pri obdelavi lesa odvisna od tega, kaj želite doseči z vašimi izdelki. Če potrebujete natančnost, ponovljivost, hitrost in učinkovitost pri proizvodnji, so CNC stroji zagotovo najboljša izbira.

Kako izbrati pravi CNC stroj za vaše potrebe pri obdelavi lesa

Pri izbiri pravega CNC stroja za obdelavo lesa je ključno upoštevati potrebe in zahteve vašega podjetja, proizvodnje ali obrti. Obstaja veliko različnih modelov CNC stroji za obdelavo lesa, ki se razlikujejo po velikosti, zmogljivosti in ceni, zato je pomembno, da najdete tistega, ki najbolj ustreza vašim specifičnim potrebam.

Ena od možnosti je CNC nesting KDT KN-3710D, ki ponuja veliko natančnost obdelave, hitrost, produktivnost in fleksibilno uporabo rezkanja in vrtanja. Stroj je zasnovan tako, da je poudarek na razrezu, kar omogoča hitro in kakovostno obdelavo z ustrezno opremo tudi pri hitrosti 25 m/min. Programska oprema TPA CAD italijanskega proizvajalca, ki je del standardne opreme stroja, zagotavlja učinkovito optimizacijo razreza obdelovancev in je enostavna za uporabo.

 stroji za obdelavo lesa

Druga možnost je 4-osni CNC obdelovalni center KP-6410C, ki ima vakuumska prijemala SCHMALZ ter močno vakuumsko črpalko s pretokom 160 m3/m. Glavni rezkalni agregat HSD s 13,2 kW motorjem zagotavlja hitro in učinkovito obdelavo lesa medtem, ko vrtalna enota PROTEAN omogoča namestitev do 20 svedrov in integrirane žage. Ta stroji za obdelavo lesa ima tudi transportni trak za odpadke, ki skrbi za odstranitev viška materiala iz stroja.

Poleg tega, da lahko kupci pridobijo kakovosten CNC stroji za obdelavo lesa za obdelavo lesa, imajo tudi možnost, da pokličejo strokovnjake za pomoč pri namestitvi in nastavitvi stroja. V primeru težav ali vprašanj o delovanju stroja, so na voljo tudi usposobljeni serviserji, ki bodo pomagali odpraviti težave. Za tiste, ki želijo izboljšati svoje znanje o uporabi CNC strojev pa so na voljo tudi izobraževalni tečaji, ki bodo kupcem pomagali pri izboljšanju njihovega znanja o uporabi stroja in optimizaciji njegovega delovanja.