Prednosti vozičkov za dvojčke

Starši dvojčkov se pogosto pritožujejo, da so otroški vozički za dvojčke veliko napornejši za manevriranje in so zato praktično nemogoči za vožnjo po trgovini. Ravno tako so ti otroški vozički lahko zelo dragi in si jih je marsikdaj težko privoščiti, vendar so definitivno kos otroške opreme, ki ga boste potrebovali skoraj vsak dan, vse od prvega dne začetka življenja vaših otrok. Obstaja ogromno različnih barv in modelov teh dvojnih vozičkov, zato je odločitev navadno kar težka in morda vam bodo sledeči nasveti vsaj malo olajšali odločanje.

Če se odločite za nakup vozička, v katerem bosta vaša dvojčka sedela en ob drugem, bo to sicer še otežilo manevriranje vozička, vendar pa bosta lahko tako otroka kratkočasila en drugega in se bolj povezala. To seveda pomeni tudi, da bosta lahko ob slabih dneh tudi nagajala en drugemu in se motila med spanjem, česar pa si verjetno ne želite. Vseeno boste z nakupom takega vozička imeli lažji doseg do obeh otrok, kar je velika prednost. Če pa se boste odločili za nakup tandemskega vozička, v katerem otroka sedita en za drugim, pa ima tudi ta svoje prednosti. Otroka en drugega ne bosta mogla motiti in bosta lahko v miru spala. Taki otroški vozički so tudi bolj okretni, ožji in lažji za shranjevanje.

Otroški vozički
Dvojni otroški vozički lahko imajo tudi tri kolesa, ki jih naredijo okretnejše in enostavnejše za manevriranje, z njimi je tudi lažje zavijati in obračati. Tudi otroški vozički za dvojčke so lahko primerni za tek in šport, saj na trgu obstajajo različni modeli, zato vam ni treba skrbeti, da se po rojstvu otrok ne boste več mogli ukvarjati s športom.

Še nekaj nasvetov – seveda pa je najpomembneje, da poskrbite za udobje vaših otrok. Izberite voziček z dobrimi in napihljivimi kolesi, ki bodo vožnjo naredila še bolj udobno. Za voziček lahko nakupite tudi različne dodatke, kot so na primer zaščita proti dežju, topla prevleka proti mrazu in zaščita pred soncem. Voziček pa mora biti tudi udoben in priročen za vas, ne le za vaša otroka. Pomislite na to, če bo voziček naporen za potiskanje, ali bo njegovo pranje zelo zahtevno, kako ga boste prenašali in zlagali ter razstavljali … Vse to vam bo zagotovo vsaj malo olajšalo končno odločitev.