Otroški zobozdravnik Doktor1A

Že naše otroke v rani mladosti moramo privajat, da obiskujejo zobozdravnika. Nekaj o otroškem zobozdravniku si lahko preberete tukaj na tej spletni strani https://www.doktor1a.com/otroski-zobozdravnik/ . otroci morajo spoznati, da zobozdravnik ni nič slabega, ne smemo mu dajat strah. Če je nas strah in ga redno ne obiskujemo, ne delajmo tega otrokom. Kdaj je pravi čas, da otrok obišče zobozdravnika boste zvedeli pri svojem zdravniku. Lahko samo rečem čim prej tem boljše. Saj, ko so naši otroci še majhni jim ne bodo delali ničesar, samo privajali se bodo, da bodo pridno odprli usta.

Doktor1A ima tudi otroškega zobozdravnika. Otroku je res dobro in smiselno poiskati dobrega zobozdravnika. In kakšen je dober otroški zobozdravnik? To je zobozdravnik, ki prisluhne otroku, ki otroka v ničesar ne sili. Ko bo zobozdravnik nekaj delal na silo in bo otroka bolelo, vi otroka več ne boste dobili tja. Lahko priznamo, da se je to nekoč nam dogajalo, ampak sedaj se je vse spremenilo. Sedaj ne bomo pisali kakšni so bili mogoče naši zobozdravniki. Danes so zobozdravniki pravo nasprotje. So čustveni, prisluhnejo otrokom, počasi jih pripravljajo na prvi pregled.

otroški zobozdravnik

Ko vidi otroški zobozdravnik, da bo otrok začel sodelovati, tudi prične s samim pregledom. Počasi mu pregleda zobe in če treba tudi kateri zobek popravi. Seveda to gre čist drugače, kot pri nam saj mora zelo pazit, da otroka ne prestraši. Pri samem obisku so lahko vedno zraven tudi starši, ki morajo tudi sodelovati. Prav tako je zelo pomembna higiena pri otrocih. Čim prej jim pokažite kako se umivajo zobje. Od začetka se bodo samo igrali ampak bodo hitro ugotovili, da je to zelo zanimivo. Pomagajte jim pravilno umivat zobe, da ne bodo dobili kariesa, da zobozdravnik ne bo rabil ničesar delat. Drugače pa si nekaj tudi lahko preberete na spletu, prav tako jih naročite za prvi pregled.