Kako izbrati izvajalca za tečaj in izpit za čoln?

Na trgu je kar nekaj ponudnikov, ki izvajajo tovrstne tečaje. Cene so v večini primerljive, vprašanje pa je kvaliteta izvedbe in uspešnost kandidatov na izpitu. Kako torej preveriti, kdo je tisti pravi? Cena naj ne igra glavne vloge, izpit za čoln, ki ga boste pridobili vam velja neomejeno in do dolžine plovila 24m, cena za izpit za čoln pa je milo rečeno smešna v primerjavi z drugimi izpiti,…..se strinjate???

Izpit za čoln

Preverite torej pri ponudniku tečaja, kdo pravzaprav predava? Imajo osebo najeto ali predavajo sami, koliko časa so na trgu in kakšno literaturo nudijo na tečaju,…… Kakšno uspešnost imajo njihovi tečajniki na izpitu je brezpredmetno spraševati, saj vam bo vsak zatrdil, da je njihova uspešnost skoraj 100 %, kar pa seveda ne drži. Praviloma se lahko tisti nesrečniki, ki se na izpit za čoln niso dovolj pripravili in izpita niso opravili, naslednjega tečaja brezplačno udeležite pri vseh ponudnikih.

Nekateri ponudniki na trgu sodelujejo in njihova ponudba je zagotovo kvalitetnejša, prav tako pa se lahko njihovih tečajev za izpit za čoln udeležite na katerikoli lokaciji, kjer se tečaji izvajajo. Mi zagotavljamo osebni pristop, kjer imate direkten kontakt s predavateljem od začetka tečaja za izpit za čoln pa do izpita in tudi po opravljenem izpitu. Priporočljivo je, da ko že imate izpit v žepu, opravite vsaj nekajurni tečaj na motornem čolnu (gumenjaku) ali tečaj na jadrnici in da se brez izkušen ne podajate na morje, saj le to ni igrišče in škoda bi bilo, da si po nepotrebnem naberete kako neprijetno izkušnjo.