V podjetju Moj atelje vam lahko izdelamo logotip

Moder ptiček. Duhec na rumenem ozadju. Lisička, ki se vrti okrog zemlje. Kljukica. Jabolko z manjkajočim delčkom na desni. Dva rumena loka. Mala tiskana črka f v modrem kvadratku. Ko opazite katerega od omenjenih logotipov, ga vaši možgani verjetno v trenutku povežejo s podjetjem, ki ga logotip predstavlja. Prav vsak podjetnik, ki želi k uporabi svojih storitev privabiti čim več novih strank, mora nekaj svojega trdo zasluženega denarja nujno vložiti v oglaševanje. Eden od najuspešnejših prijemov, ki bo poskrbel, da bo vaša oglaševalska kampanja privabila stranke in s tem povečala vaš dobiček, je zagotovo izdelava logotipa.

Kaj je logotip?

Logotip ponavadi predstavlja prvi stik, ki ga ima stranka z vašim podjetjem. Je najprepoznavnejši simbol vaše dejavnosti. Namen je, da ga bodo ljudje v trenutku povezali z vašim poslom in se spomnili na vaše storitve. Dobro je, da je logotip vizualno povezan z vašim imenom – primer za to je logotip podjetja Apple, ki je stilizirana podoba jabolka, – ali pa je logotip enostavno ilustracija predmeta, ki najbolje simbolizira to, s čimer se ukvarjate (za računalničarja je to, na primer, računalniška miška).

izdelava logotipa

Zakaj potrebujete logotip?

Marsikdo, ki bo na takšen ali drugačen način prišel v stik z vašim podjetjem, si ne bo zapomnil vašega imena in imena vašega podjetja, zapomnil pa si bo, kako izgleda vaš logotip. Logotip poveže celotno vizualno podobo vašega podjetja in pravzaprav predstavlja njen najbolj vsestranski element, ki ga lahko vidimo na posetnicah, računih, v obliki žiga in tako dalje.

Kakšen mora biti učinkovit logotip?

Mnogi morda mislijo, da mora biti logotip pravo umetniško delo v malem v smislu zapletenega dizajna, zavitih linih in drugih lastnosti, ki običajno odlikujejo najlepše baročne umetniške slike. Resnica je precej drugačna od tega. Dober logotip je enostaven in takšnega lahko v zelo kratkem času zajamete s pogledom in si ga bolje zapomnite kot zapleten logotip. Linije morajo biti čiste in brez majhnih dodatkov, ki lahko preusmerijo pogled očesa v podrobnosti, namesto, da bi zajelo celotno sliko.

V podjetju Moj atelje dobro vemo, kaj odlikuje odličen logotip. Te lastnosti znamo združiti z željami naših naročnikov in izdelati logotip po naročilu, ki bo zagotovo pritegnil pogled vsakogar. Pokličite nas in nam zaupajte svoje želje.