Domen Prevc – naslednja legenda smučarskih skokov

Gotovo ste že vsi slišali za nov up slovenske smučarske scene. To je Domen Prevc. On je smučarski skakalec in letalec. Rojen je četrtega junija leta 1999 v Kranju. Je najmlajši brat v družini. Ko smo že pri bratih, moramo omeniti tudi njegova brata Ceneta in Petra, ki sta prav tako smučarska skakalca.

Njegova športna kariera se je začela leta 2014, ko je nastopil v celinskem pokalu. Tretjega oktobra 2015 si je Domen Prevc preko tega tekmovanja priboril nastop na svetovnem pokalu v smučarskih skokih. V tem tekmovanju je prvič nastopil 21. novembra istega leta, kjer je skupaj s svojo ekipo (brat Peter, Jurij Tepeš, Anže Lanišek) zasedel drugo mesto. Dan pozneje pa je v posamični kategoriji zasedel osmo mesto in pritegnil pozornost javnosti. Na zmagovalnih stopničkah svetovnega pokala pa je prvič bil 19. decembra 2015. Domen Prevc je zasedel drugo mesto, njegov starejši brat Peter pa je bil prvi.

domen prevc

Takoj po tem je bil po štirih tekmah novoletne skakalne turneje sedemnajsti.

30. januarja 2016 je drugič stopil na zmagovalne stopničke v japonskem Sapporu, ko je bil zopet drugi, prvi pa je spet bil njegov brat Peter. To je bila tako njuna druga dvojna zmaga.

Prav tako je Domen Prevc nastopal oziroma tekmoval na svetovnem mladinskem prvenstvu in sicer leta 2016. V posamičnih skokih je osvojil drugo mesto, takoj za Nemcem Davidom Sieglom, v ekipni tekmi (tekmoval je skupaj z Emo Klinec, Borom Pavločičem in Niko Križnar) pa osvojili naslov prvaka in zlato medaljo oziroma kolajno.

Pa povzemimo njegove športne dosežke. V sezoni 2015/16 je bil skupno štirinajsti, na novoletni turneji pa sedemnajsti. Sezono pozneje je trenutno četrti, novoletno turnejo pa je končal na devetem mestu.

Na stopničke se je v sezoni 2015/16 uvrstil 2-krat (2x drugi), sezono pozneje pa kar šestkrat (4x prvi, 1x drugi, 1x tretji).

Več o Domen Prevc si lahko preberete na spletni strani Preberite.si.