Domača vroča čokolada, za hladne dni

Ko prihajajo bolj mrzli dnevi, razmišljamo zelo radi o napitkih ki nas ogrejejo. Domača vroča čokolada je doma narejena iz sestavin, ki jih ima skoraj vsak. Najpogosteje posegamo po različnih čajih, ampak včasih si zaželimo nekaj drugega. Kava tudi ni vedno prava stvar, ki si jo zaželimo. Mislim, da je že marsi gdo slišal o vroči čokoladi, če je tudi že niste poskusili. Vroča čokolada je danes postala zelo popularen napitek v hladnejših dneh, pa ne samo pri mladih tudi starejši so začeli zelo posegat po njej. Ampak nekaj domačega pa je najboljše naredit, upam da ste že kdaj poskusili doma naredit vročo čokolado.

domača vroča čokolada

 

Vsak lahko doma poskusi naredit vročo čokolado, saj ni tako težko. Če boste svojem otroku enkrat pokazali, bo naslednjič že sam naredil vročo čokolado. Domača vroča čokolada je topel napitek, ki je narejen iz čokolade. Obstajajo trije različni recepti za vročo čokolado, ampak vedno je glavna sestavina čokolada. Najboljša čokolada je jedilna, kot druga najpogostejša sestavina pa je mleko, ki ga ima skoraj vsako gospodinjstvo doma.

Lahko si naredimo vročo čokolado samo z mlekom, kar je zelo enostavno. Mleko damo na ogenj ter vanilij sladkor. Not natrgamo koščke čokolade ter mešamo. Od nas je odvisno kako gosto hočemo imet vročo čokolado. Če hočemo gosto, damo več čokolade, če pa redko pa več mleka. In je najhitrejša domača vroča čokolada tu.

Lahko jo naredimo s smetano, če smo ljubitelj smetane. Nad paro raztopimo čokolado, nato pa zmešamo v raztopljeno čokolado smetano. Spet je odvisno kako gosto si želimo.

Je pa tudi zelo dobra z čokoladnim pudingom in kakavom. Tudi te vroče čokolade ni težko narediti, najboljše da recept poiščete na spletu in naredite, kot vam piše. Ne morete zgrešit, samo se z veseljem lotite dela.

Domača vroča čokolada je nekaj najboljšega kar lahko naredimo hitro doma in se malo pogrejemo v hladnejših dneh.