Dodatno pokojninsko zavarovanje kot naložba v prihodnost

Varna finančna prihodnost je tema, ki ostaja vedno aktualna. Skrbno izbrano dodatno pokojninsko zavarovanje je varna naložba s katero boste poskrbeli, da bodo vaša finančna sredstva varno shranjena in dobro naložena v prihodnost.

Kaj sploh je dodatno pokojninsko zavarovanje?

Gre za dodatno zavarovanje pri katerem vlagate v pokojninske sklade in na ta način varčujete za prihodnost v upokojenskem času, ko bodo vaši finančni prilivi nižji in boste imeli več časa za druženja, potovanja in brezskrbnost. Prav užitek je lahko glavno merilo upokojenskih let, če le pravočasno poskrbite, da bodo tu prisotne tudi finance.

 

dodatno pokojninsko zavarovanje

 

Številni mladi se sprašujejo, kaj bo z njihovimi pokojninami. Pogosto od njih slišimo, da pokojnin ne bo. Čeprav se to verjetno, dokler bomo imeli aktivno prebivalstvo in stabilno gospodarstvo, ne bo zgodilo, pa previdnost in lastne naložbe niso odveč. Viške finančnih sredstev je torej potrebno že v mladih letih ustrezno usmerjati v stabilnost financ v starosti. Sem sodijo vlaganja v nepremičnine in premičnine, vključno z dodatnim pokojninskim zavarovanjem.

Na kakšen način dodatno pokojninsko zavarovanje poskrbi za varno finančno prihodnost?

Redno vplačevanje v dodatna pokojninska zavarovanja zagotovijo finančno stabilnost, saj z rednimi vplačili poskrbite za dodatno pokojnino. Osnovno vprašanje, ki se ob tem zastavi je, kdaj pravzaprav začeti. Odgovor pa je povsem preprost – čim prej. Kot radi pravimo – svet stoji na mladih. Ti lahko, če so aktivni in motivirani, zaslužijo veliko in sredstva privarčujejo ter vlagajo. Sredstva vplačana v dodatno zavarovanje štejejo kot davčna olajšava, na podlagi teh se zniža vaša davčna osnova, zaradi česar boste znižali vračilo vaše dohodnine. Na ta način boste državi plačali manj ter več vložili v zavarovanje, ki bo zagotovilo vašo brezskrbnost kasneje.

Vključite se lahko v kolektivno zavarovanje, ki ga opravite preko svojega delodajalca, lahko pa individualno v kolikor vam delodajalec kolektivnega ne omogoča. Poiščite več informacij ter poskrbite za varno finančno prihodnost. Verjemite, hvaležni si boste!