Kateri betonski lovilec olj je najboljši za vašo uporabo

Betonski lovilec olj je ena izmed naprav, ki vam lahko pomaga varovati vodo pred nečistočami. Največ izveste na tej spletni strani https://cistilnanaprava.com/lovilec-olja/, kjer lahko pridobite vse informacije. V nekaterih primerih je uporaba obvezna, kot na primer na parkiriščih in v mehaničnih delavnicah, priporočljiva pa je tudi uporaba v gospodinjstvu.

Betonski lovilec olj so eni izmed pomembnejših vodnih sistemov. Čista voda je za ljudi najpomembnejša dobrina, ki jo lahko onesnažimo že s kapljico goriva. Zato vam pri podjetju Gorec d.o.o. nudijo lovilce olj, ki bodo onesnaževanje odpravili. Njihova naloga je, da ločijo tri vrste snovi. Na olja, ki plavajo na vrhu, na usedline, ki so težje od olja in vode in posledično padejo na dno in seveda na očiščeno vodo, ki je cilj čiščenja. Vgradnja oljnih lovilcev je potrebna predvsem na predelih, kjer lahko olje ali gorivo pride v stik s čisto vodo. Lokacije, ki so najbolj dovzetne za tovrsten stik so bencinski servisi, avtomobilske pralnice, razna parkirišča, delavnice mehanikov, kleparjev in vseh, ki servisirajo motorna vozila in skladišča, ki shranjujejo nevarne snovi.

betonski lovilec olj

Betonski lovilci olj so na voljo v betonskem ohišju. Posoda brez vsakršnih spojev, je povozna in zdrži obremenitev do D400. Primerna je za vgradnjo tam, kjer je že prisotna podtalnica. Pri temu lovilcu olja je možnost vgradnje dodatnega zbiralnika usedlin, elektronskega opozorilnega sistema, če pa si želimo odvzeti vzorec, imamo možnost dokupa opreme, ki vam to omogoča.

Betonski lovilci olj oziroma maščob so naprave, ki počno točno to, na kar namiguje njihovo ime – ločuje olje od vode. Potencialne onesnaževalce, kot so olja, goriva, zavorna tekočina in podobno, zadrži in prepreči, da bi iztekale v okolje. Večinoma jih vgrajujejo pred iztokom v kanalizacijo, pred čistilno napravo ali pred greznico.

Betonski lovilci olj očistijo padavinsko vodo in preprečujejo onesnaževalcem dostop do podtalne vode. Lovilec za svoje delovanje izkorišča fizikalne lastnosti snovi. Padavinska voda, očiščena vseh onesnaževalcev, lovilec olja zapusti skozi izstopno odprtino in izteče v kanalizacijski sistem.