Hitro in učinkovito izboljšajte znanje tujih jezikov

Dobro znanje tujih jezikov je v sodobnem svetu izjemnega pomena. Ne le, da se lažje sporazumevate z večjim številom ljudi, tudi na poslovnem področju brez obvladanja vsaj še enega tujega jezika ne boste mogli veliko doseči. Če se želite naučiti novega jezika ali pa znanje tujih jezikov le še dodatno nadgraditi vam svetujemo, da si ogledate program jezikovnega šolanja, ki vam ga ponuja Jezikovni InŠtitut Didaktum (https://www.didaktum.si/). S pomočjo njihovih strokovno zasnovanih tečajev in programov boste lahko hitro in učinkovito osvojili nova jezikovna znanja in si tako razširili obzorja.

Različne vrste jezikovnih tečajev

Jezikovni InŠtitut Didaktum svojim klientom ponuja možnost izbire med kar 21 različnimi tujimi jeziki. Izbran jezik pa se lahko naučite ali ga obnovite v okviru različnih tečajev.

znanje tujih jezikov

Skupinski tečaji

Če želite znanje tujih jezikov pridobiti v okviru skupine, so Didaktum skupinski tečaji kot nalašč za vas. Prednost takega načina učenja je interakcija z ostalimi udeleženci na tečaju. Na tak način boste lahko dosegli večji in hitrejši napredek. Skupinski tečaji so v prvi vrsti namenjeni vsem tistim, ki si želite tujega jezika naučiti na dinamičen in zabaven način. Dodatna prednost te vrste tečajev je tudi cenovna dostopnost.

Novo znanje tujih jezikov boste pridobivali v skupini do največ 10 udeležencev, kar omogoča poglobljeno in kakovostno učenje. S strani usposobljenih učiteljev, ki skupine sestavljajo, pa je poskrbljeno, da imajo vsi udeleženci podobno stopnjo predznanja. Skupinski jezikovni tečaji potekajo na jezikovnih skupinah od A1 do C2, na višjo stopnjo pa lahko napredujete že v dveh mesecih.

Individualni jezikovni tečaji

Primerni so za tiste posameznike, ki se želijo kar najhitreje naučiti tujega jezika, pa si iz takšnih ali drugačnih razlogov želijo nekoliko bolj osebnega pristopa. Pri individualnih tečajih so namreč učitelj, urnik tečaja, program ter intenzivnost učenja popolnoma prilagojeni vsakemu tečajniku posebej. Prednost te vrste tečajev je predvsem v kar najhitrejšem doseganju zastavljenih ciljev in napredovanju na višje stopnje. Individualno poučevanje se izvaja po celotni Sloveniji, lahko kar pri vas doma, v pisarni  ali na aljavo preko spleta. Cena pa se začne že pri 24,70 eur / učno uro.

Konverzacijski jezikovni tečaji

Velika večina ljudi ima strah pred govorjenjem v tujem jeziku. Čeprav ga morda čisto dobro razumejo, pa jim težavo predstavlja prav komunikacija. V tem primeru je najboljša rešitev prav odločitev za konverzacijski jezikovni tečaj, kjer učenje poteka v obliki pogovora, sproščene komunikacije ob najrazličnejših iztočnicah. Tečaje vodijo izkušeni učitelji, med katerimi je nekaj tudi maternih govorcev. Tekom tečaja vas spodbujajo h govorjenju v tujem jeziku, saj na tak način postopoma pridobivate na samozavesti, ki jo brez dvoma potrebujete za sproščeno komunikacijo.

Znanje tujih jezikov lahko izboljšate na konverzacijskem tečaju nemščine in angleščine, ki v svetu veljata za ena najbolj uporabnih jezikov. Strokovnjaki konverzacijski tip učenja jezikov priporočajo vsem tistim, ki imajo že vzpostavljene dobre osnove tujega jezika. To pomeni, da so na vsaj B1 stopnji in bi želeli znanje jezika ohranjati ter nadgrajevati. Ker tečaji temeljijo na komunikaciji med tečajniki o aktualnih temah, hkrati spodbujajo tudi širjenje znanj z drugih, ne le jezikovnih področij. Izbrano tematiko se seveda prilagaja željam in potrebam posameznikom, ki sodelujejo v skupini. Ves čas tečaja konverzacije pa so prisotni tudi izkušeni učitelji, ki udeležence spodbujajo k čim boljšemu komuniciranju ter posledičnem bogatenju besednega zaklada.

Poslovni jezikovni tečaji

Poslovni jezikovni tečaji so odlična izbira za vsa podjetja, ki želijo nadgraditi znanje svojih zaposlenih. Njihova prednost je predvsem popolnoma individualna prilagojenost potrebam posameznega naročnika tečaja. Z spomočjo poslovnih tečajev zaposlenim ponudite možnost boljšega in lažjega komuniciranja s tujimi partnerji in sodelavci iz tujine. Pri ustvarjanju dobrih poslovnih odnosov ter za uspešno sklepanje poslov je izrednega pomena, da poslovne partnerje že uvodoma nagovorite v njihovem jeziku. Na tak način jim pokažete neko mero spoštovanja, hkrati pa jim date vedeti, da ste se za njih potrudili.

Znanje tujih jezikov – več znaš, več veljaš

Znanje tujih jezikov je že od nekdaj veljalo kot nekaj zelo pomembnega, tisti, ki so govorili vsaj angleščino pa so bili v družbi zelo spoštovani in cenjeni. Vendar pa je bilo to neprecenljivo znanje omejeno predvsem na visokoizobražene kadre, ki so že v tistem času veliko poslovali s tujino in jim je znanje tujega jezika prišlo še kako prav. Ostali poklici, ki tega niso potrebovali, pa so pri učenju tujih jezikov kar malo zaspali.

znanje tujih jezikov 1

Dandanes pa je znanje tujih jezikov postalo obvezno, vsaj v primeru, da si želite napredovati na kariernem področju in se lažje sporazumevati z ljudmi v državah, ki jih obiščete. Tuj jezik se učijo že otroci v osnovni šoli, vendar pa program obveznega šolanja prepogosto ne izpolni pričakovanj posameznikov, ki si želijo še več. Napredne tehnike učenja tujih jezikov in podporo maternih govorcev vam tako ponujajo predvsem različne jezikovne šole in inštituti, kot je na primer tudi Didaktum. Z njihovo pomočjo se želenega jezika naučite veliko hitreje in učinkoviteje, pridobljeno znanje pa vam koristi na najrazličnejših poslovnih in osebnih področjih. V svetu namreč več znaš, več veljaš.