Ugodni peleti

Počasi se že izteka avgust, zadnji poletni mesec in se nam z vso hitrostjo približuje zima ter hladni meseci v letu. Začeti boste morali razmišljati o tem, kako se boste letošnjo zimo ogrevali in koliko denarja boste porabili za to ter počasi že začeli z nakupi in urejanjem potrebnih stvari. Ker smo vse bolj in bolj ekološko ozaveščeni, se zavedamo različnih vplivov, ki jih imamo kot ljudje na okolje in naravo. V zadnji letih poskušamo zmanjšati onesnaženost Zemlje, zato so organizirani mnogi projekti in akcije, kot so na primer ločevanje odpadkov, reciklaža, čistilne akcije, kmetijstvo brez škodljivih pesticidov ter škropiv in podobno. V sklopu večje ozaveščenosti do okolja se je razvil tudi nov način ogrevanja, in sicer ogrevanje s peleti.

Tukaj je za vas odlična spletna trgovina, ki jo najdete na spletni strani www.peleti-ceneje.si, kjer so vam na voljo zelo ugodni in kakovostni peleti. Cenik za pelete najdete in si ga lahko ogledate na njihovi spletni strani.

peletiLesni peleti so pravzaprav nov in bolj varčen način ogrevanja. Narejeni si iz lesa, predvsem iz smreke in jelke, včasih pa tudi v kombinacijah z bukvijo in hrastom. Lesni peleti so izdelani iz ostankov lesa, lesnega prahu, lubja, žagovine, opilkov in vej, ki nastanejo kot odpadkih v lesnih obratovalnicah. Tako so peleti izdelani iz odpadnega materiala v nekaj zelo koristnega in jih zato štejemo med ekološki način za ogrevanje. Postopek izdelave peletov poteka tako, da les najprej zmeljejo in osušijo tako, da odstranijo čim več vlage, tudi do petdeset procentov. Potem sledi stiskanje in tako nastanejo peleti v svoji obliko, dolgi okoli štiri centimetre in debeli okoli šest milimetrov.

Na spletni strani www.peleti-ceneje.si najdete veliko ponudbo za lesne pelete, na voljo pa so vam iz različnih vrst lesa. Vsi peleti v njihovi ponudbi so dobre kvalitete, dostopni pa so vam po zelo ugodnih cenah. Za več informacij ali nakup pa jih obiščite na njihovi spletni strani.