Trapezna strešna kritina

Strešna kritina v obliki trapeza je ena vrsta pločevinaste strešne kritine. Pločevinaste strešne kritine imajo med ljudmi že zelo dolgo zgodovino, prvi zapisi o podobnih tipih kritin pa segajo že v kar nekaj generacij pred našim štetjem.

kritina

Trapezna kritina je izjemno dobro odporna na točo in tudi druge vremenske pojave, tako je primerna za različne tipe hiš na vseh področjih Slovenije. Pri nas imamo tako srečo, da ne prihaja do ekstremnih nihanj vremenskih razmer in se tako lahko odločimo za praktično katerokoli strešno kritino, se je pa že dogajalo, da je toča razbijala strešnike, to se pri kovinski strešni kritini ne bo zgodilo. Pločevinasta kritina se lahko namesti na vse tipe ostrešij, tako stare kot nove.

Lahka teža omogoča hitro montažo ter enostavnost prevoza, kar se pozna tudi na ceni. Ne samo, da je tak tip kritine res kvaliteten, temveč tudi cenovno ugoden. Različne oblike kovinskih strešnih kritin in različni barvni vzorci omogočajo, da se tip kritine izvrstno sklada z videzom vaše infrastrukture in fasade. Negativna stvar, ki moti nekaj uporabnikov teh streh pa je kondenz. Zaradi temperaturnih razlik in dobre prevodnosti temperatur jekla, se lahko ob različni temperaturnih pogojih na taki strešni kritini razvije kondenz, ki je lahko moteč. Tej težavi se precej enostavno izognemo tako, da na strešno kritino namestimo proti-kondenzni filc. Nekatere strešne kritine pa so že izdelane s tem filcem.

Če vas zanimajo različni tipi strešnih kritin, med drugim tudi kovinskih trapeznih strešnih kritin si oglejte kakšnega izmed ponudnikov. Prek direktnih in enostavnih iskalnih pojmov boste v iskalnikih hitro našli veliko ponudnikov teh tipov kritin.