Teme za klepet

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste šli s prijateljem na pijačo, z mamo v trgovino, s punco ali fantom na prvi zmenek in vam je kar naenkrat zmanjkalo tem za klepet? Ja, to pa je nerodno, mar ne? Neprijetna tišina in pogledi, ki švigajo sem in tja… Res grozno! No, nikar ne skrbite, saj vas bomo ‘oborožili’ z odličnimi nasveti kako ohranjati klepet ves čas in kako se izogniti neprijetnim trenutkom čiste groze.

klepet

Kadar se sestanete z nekom, ki ga dobro poznate, klepet začnite s kakšnimi že bolj osebnimi temami. Na primer – če se srečate s prijateljem oziroma prijateljico (morda sošolcem in sošolko), klepet začnite z vprašanji kot so: ‘kako je šlo na testu?’ ali pa ‘si kupila tisto majico, ki sva jo zadnjič gledali?’.. . Skratka klepet odprite z vprašanjem, ki se nanaša na nekaj kar že veste o sogovorcu. Vaš sogovornik se bo na vašo pobudo za klepet zagotovo hitro odzval, saj vse kaže na to, da bosta (za začetek) govorila o njemu. Kdo pa vendarle ne želi govoriti o sebi in svojem dnevu?

No, situacija pa je ravno obratna, če ustvarjate klepet z nekom, ki ga še ne poznate dobro. Na primer na prvem zmenku ali podobno.  Klepet pričnite z nekaj dejstvi ali zgodbicami o sebi. Seveda ne mislimo, da mora biti celoten klepet in kar celotno srečanje vaša avtobiografija, vendar pa boste tako zagotovo najlažje prebili led. Sogovorcu oziroma sogovornici predstavite nekaj svojih lastnosti. Tega ni potrebno narediti po alinejah, ampak jih lahko predstavite skozi klepet in razne zgodbice, ki so se vam kdaj pripetile (ta oseba vas namreč ne pozna, zato ne rabite skrbeti, da ste ji katero od teh zgodb že povedali). Seveda, ker je klepet dvosmerna ulica, po vsaki ‘predstavljeni lastnosti’ vprašajte tudi sogovornika/sogovornico nekaj o njemu oziroma njej in dogodivščinah, ki jih je le-ta morda doživel/-a.

V vsakem primeru pa naj vas ne bo strah neprijetne tišine. Če se že zgodi, potem se le hitro spomnite kakšne nove zgodbice in klepet bo ponovno oživel.