Svetlinovo olje – naravno prehransko dopolnilo za hormonsko ravnovesje in zdravo kožo

Naravni izdelek, ki vsebuje pomembno maščobno kislino, imenovano GLA (gama linolenska kislina), se imenuje svetlinovo olje. Več si preberite na naslovu: https://www.dodajprehrani.si/product-page/svetlinovo-olje-v-kapsuli. Izvira iz rastline, imenovane svetlin, ki izvira iz Severne Amerike. V 17. stoletju so svetlin prinesli v Anglijo, danes pa ga najdemo po skoraj celem svetu. Indijanci so že dolgo nazaj odkrili njegove učinke in ga uporabljali za zdravljenje ran, kožnih bolezni, težav z jetri, ženskih težav in prebavnih težav. Prav tako naj bi svetlinovo olje pomagalo tudi pri lajšanju mačka.

Naravni dodatek za zdravo telo in sijočo kožo

Svetlinovo olje je zelo bogat vir gama linolenske (GLA) kisline, ki je esencialna nenasičena maščobna kislina. Ta kislina deluje kot antioksidant, saj se veže na proste radikale, in sodeluje pri zaščiti celic in živcev v telesu. Poleg tega GLA spodbuja tvorbo prostaglandina E-1, ki ima pomembno vlogo pri zmanjševanju lepljenja trombocitov in izboljšanju pretoka krvi v telesu. Svetlinovo olje ima številne koristne lastnosti, zaradi katerih je zelo priporočljivo za uživanje pred menstruacijo. Eden izmed razlogov za to je, da olje lajša menstrualne težave. Prav tako je koristno za ljudi z visokim holesterolom, saj znižuje vrednosti slabega holesterola in pomaga pri zaščiti telesa pred srčno-žilnimi boleznimi.

Svetlinovo olje ima dodatne koristi pri ohranjanju mladostne in sijoče kože. Poleg uživanja olja v kapsulah, ga je mogoče tudi neposredno nanašati na kožo, kar še dodatno izboljša prožnost in elastičnost kože. Nič čudnega, da si vsi želimo lepe, zdrave in sijoče kože. Svetlin bo z veseljem poskrbel za vas in vaša koža bo zares zasijala. Svetlinovo olje ne vsebuje glutena, kvasa, mlečnih sestavin, soli, laktoze, umetnih barvil, arom in konzervansov. Gre za naravno olje, ki je koristno za uravnavanje hormonskega ravnovesja. Svetlinovo olje je v resnici starodavno odkritje, ki so ga poznale že naše babice. Svetlinovo olje je na voljo v obliki kapsul, pakiranih v 100 kapsul (skupna teža 140,8 g), bogatih z omega-6 maščobnimi kislinami. Kapsulo je mogoče prebiti in olje neposredno nanesti na kožo.

Svetlinovo olje

Uravnotežite svoje hormone in ohranite zdravo telo

Hormoni igrajo ključno vlogo pri regulaciji skoraj vseh procesov v telesu. Tudi najmanjše spremembe v ravnotežju hormonov lahko povzročijo velike težave. Estrogen, glavni ženski hormon, spodbuja nastajanje in kopičenje maščob ter zmanjšuje mišično maso. Skupaj s progesteronom ureja delovanje maternice in njene funkcije. Hormonsko neravnovesje lahko vpliva tudi na delovanje ščitnice, zadrževanje vode pri srčno-žilnih težavah, nespečnost, prebavo in druge težave. Zato je izjemno pomembno, da poskrbimo za uravnoteženo hormonsko delovanje in ravnovesje v telesu.

Prehransko dopolnilo Svetlinovo olje je na voljo v embalaži s 100 kapsulami, kar predstavlja neto količino 140,8 g. Sestava treh kapsul vključuje 71% svetlinovega olja (3000 mg), od tega 300 mg esencialnih maščobnih kislin, vključno z GLA. Kapsule so sestavljene iz želatine, glicerola in vode, kot antioksidant pa vsebujejo d-alfa tokoferol, ki je pridobljen iz sojinega olja. Navodilo za uporabo priporoča uživanje 2-3 kapsul na dan, najbolje po jedi. Kapsule je treba shranjevati pri temperaturi do 25 stopinj Celzija, na suhem in zaščitenem mestu pred svetlobo. Vedno je pomembno, da izdelek dobro zaprete in ga hranite izven dosega otrok.

Olajšajte simptome menopavze in andropavze

Menopavza predstavlja pomembno življenjsko prelomnico za ženske, saj se prehaja v obdobje, ko ni več plodna, in se sooča z različnimi hormonskimi spremembami. Simptome menopavze lahko razdelimo na zgodnje težave, kot so motnje menstrualnega ciklusa, vročinski valovi, nočno potenje, utrujenost, vrtoglavice, nespečnost, nihanje razpoloženja, zadrževanje vode v telesu, napihnjenost, pomanjkanje energije, tesnoba, depresija, nizek libido, prebavne težave in pridobivanje telesne teže. Andropavza, imenovana tudi moška menopavza, je stanje pri moških med 45. in 55. letom starosti, ki je posledica postopnega upadanja ravni testosterona. Simptomi so podobni tistim pri ženski menopavzi, vključujejo občutek nemoči, izpadanje las in zmanjšan spolni nagon. Ko moški vstopijo v srednja leta (40-55 let), se lahko soočajo s težavami, podobnimi tistim pri ženski menopavzi.

Priporočamo jemanje svetlinovega olja tako moškim kot ženskam, saj gre pri menopavzi in andropavzi za neravnovesje in nihanje hormonov, pri čemer olje pomaga uravnavati te spremembe. Svetlinovo olje ima številne koristne učinke na telo, ki pomagajo ohranjati ravnovesje hormonov in splošno dobro počutje v menstrualnem ciklu. Poleg tega pa ima tudi pozitivne učinke na zdravje kože tako z notranje kot zunanje strani. Ključna sestavina olja je gamalinolenska kislina (GLA), ki ima pomembno vlogo pri zaščiti živcev in celic ter izboljšanju pretoka krvi v telesu. Priporoča se jemanje svetlinovega olja tudi v času menopavze in andropavze (moška menopavza), saj lahko pomaga ublažiti simptome teh hormonskih sprememb. Pomembno je omeniti, da so učinki svetlinovega olja dolgoročni in se običajno začnejo pojavljati šele po 4 do 12 tednih redne uporabe.

Naravna rešitev za lajšanje menstrualnih težav in nego kože

Svetlinovo olje je zato namenjeno kot dolgoročno prehransko dopolnilo, ki lahko prinesejo številne pozitivne učinke na telo in zdravje. Svetlin se lahko učinkovito uporablja za lajšanje bolečih menstruacij, saj vsebuje visoko vsebnost omega-6 maščobnih kislin in vitamina B6, ki imata protivnetne lastnosti. Te snovi lahko pomagajo pri zmanjšanju vnetnih procesov, ki se pojavljajo med menstruacijo. Poleg tega pa svetlin prispeva k ustrezni sintezi prostaglandinov v maternici. Prostaglandini so tkivni hormoni, ki sodelujejo pri vnetnih procesih in lahko povzročijo bolečino med krvavitvijo. Z izboljšanjem pretoka krvi v maternici svetlin zmanjšuje bolečino med menstruacijo.