Suhi led bo očistil na suh način vsako površino, ki je izjemno občutljiva

Suhi led je dejansko suho čiščenje brez vode ali visokotlačnih čistilnih metod. Kakovostno in moderno čiščenje s suhim ledom pride v poštev povsod, kjer komponente, materiali ali obdelovanci ne smejo priti v stik z vodo. To so na primer lahko elektronske naprave, čipi, občutljiva vezja, razni stroji, ki so občutljivi na korozijo in podobno. Suhi led je sodobna metoda, ki rešuje problem čiščenja brez vode na izjemno učinkovit način, saj površino zamrzne, da spoka in umazanija enostavno odleti z obdelovanca. Tako se lahko čistijo tudi veliki stroji ter proizvodne linije med obratovanjem.

suhi led

Suhi led pripomore k temu, da bo celotna vaša proizvodnja čista in bo obratovala lahko takoj, ker ne rabi se nič sušiti ali kakorkoli razstavljati, ker suhi led prodre tudi tja, kamor drugi načini čiščenja ne morejo priti. Tako boste imeli očiščeno proizvodnjo ali stroje kar 80 % hitreje kot z običajnimi metodami in boste lahko delali takoj.

Najboljša novica je, da s čiščenjem s suhim ledom ne kontaminirajo okolice. Čiščenje izvedejo mojstri, ki so zaščiteni in opremljeni s pravimi stroji ter opremo, da lahko očistijo tudi tiste dele strojev, ki niso dostopni pa vseeno demontaža ni potrebna. Tovrstno čiščenje je visoko tlačno, kar pomeni, da delci ledu ob površino udarjajo pod velikim pritiskom.

Suhi led tako zamrzne površino predmeta in naredi mikro razpoke, ki potem počijo in jih dobesedno raznese, ter delci umazanije odletijo stran, predmet čiščenja pa je čist, kot je bil prej. Tovrstno čiščenje uporabljajo vse industrije, še posebej farmacija, živilska industrija, avtomobilska in letalska, prehrambna industrija, elektro industrija in farmacija.

V avtomobilski industriji na primer se čistijo razna orodja, ki izdelujejo automobile oziroma njihove dele, ki so umazani od varjenja in barvanja ter česa drugea, tudi od olja. Čistijo se tudi razni avtomobilski deli, da so res čisti pred nadaljno obdelavo in vgradnjo. Čistijo se tudi roboti, elektro omarice in robotske omarice.