Naravni izdelki s smrekovo smolo Smrekovit

Podjetje Smrekovit ima dolgo zgodovino, ki se je začela leta 1990, ko je Ivo Konc v Naklem pri Kranju razvil prvo smrekovo mazilo. Več si preberite na naslovu: www.smrekovit.net. Ivo Konc je bil soočen z lastnimi težavami hrbtenice in se je želel izogniti operaciji, zato je preko svojih izkušenj in spoznanj o učinkovitosti smrekove smole razvil prvo smrekovo mazilo. Sprva je mazilo izdeloval pred garažo svoje hiše, nato pa je zgradil majhno delavnico pred hišo. Poslanstvo podjetja Smrekovit je bilo od samega začetka usmerjeno v razvoj, proizvodnjo in spremljanje učinkov izdelkov s smrekovo smolo. Skozi sodelovanje z naravo in z vizijo trajnostnosti si prizadevajo ustvarjati izdelke, ki prispevajo k dobremu počutju ljudi.

Smrekovit

Leta 2010 je poslanstvo podjetja prevzel Ivov sin Matic Konc, ki se je preselil v Ljubljano. Leta 2015 je podjetje in proizvodnjo preselil v Ljubljano, kjer še naprej nadaljujejo z izdelavo izdelkov s smrekovo smolo. Svojo dediščino in znanje nadgrajujejo z novimi idejami in pristopi, vse z namenom, da bi ljudem ponudili naravne izdelke in izboljšali njihovo zdravje in dobro počutje.

Leto 1989 je bilo prelomno za Janeza Konca, bolj znanega kot Ivo Konc, saj je takrat razvil prvo smrekovo mazilo v tem delu Evrope, ki je danes znan kot Smrekovit Klasik. Odločilen vpliv na njegovo odločitev je imel njegov dolgotrajni bolečinski problem v križu, ki se je začel že v otroštvu, ko je prebolel klopni meningitis. Težave s hrbtenico so se sčasoma stopnjevale. Leta 1974 je bil tudi oproščen opravljanja vojaškega roka v JLA. Specialist ga je na koncu napotil na operacijo kot edino možnost, da se izogne invalidnosti pred tridesetim letom. Vendar pa je Konc operacijo zavrnil in se začel posvetiti iskanju naravnih načinov zdravljenja. Tako je prišel v stik z gospo Prežle v Lescah, ki mu je ponujala smolne obloge, ki mu pomagale pri obvladovanju bolečin v hrbtenici. Na poti do zdravljenja se mu je leta 1989 izpahnil prst na roki in obloga smole, ki jo je dobil od gospe Prežle, ni bila primerna za zdravljenje. Zato se je odločil, da bo sam ustvaril svojo mazilo.