Otroška oprema

Otroška oprema namenjena kopanju ter previjanju otroka je sestavljena iz previjalne mize, otroške kopalne kadi, različnih pripomočkov.

Tudi pri otrocih je potrebno skrbeti za telesno higieno. Otroci so še premajhni, da bi se lahko sami previli, sami skopali ali umili. To moramo za njih narediti starši. Otroška oprema, ki je namenjena kopanju ni obsežna, saj vsebuje le kopalno kad, katero lahko damo tudi v kopalniško dal, v kolikor nimamo otroške kadi, pa lahko uporabimo tudi pripomočke, s pomočjo katerih spremenimo kopalniško kad tako, da je primerna tudi za kopanje majhnega otroka. Pri kopanju otroka moramo biti pozorni na temperaturo vode in na uporabo mil ter šamponov, katera morajo biti čim bolj naravna, saje povzročajo preobčutljivosti ali alergije. Otroška oprema za kopanje je sestavljena tudi iz pripomočkov in vodnih igrač.

otroška oprema

Pripomočki so različne brisačke, krtačke, merilniki temperature, itd. Za previjanje otroka pa je na voljo previjalna miza. Previjalna miza kot otroška oprema je vsekakor zaželena, vendar nikakor ni nujna. Otroka lahko previjemo tudi v kopalnici, v sobi na postelji ali v dnevni sobi. Pomembno je samo, da imamo na voljo vse potrebne pripomočke, kot so vlažilni robčki za ritko ali posodico s toplo vodo in pleničko s katero lahko umijemo ritko, svežo pleničko, kremico za ritko, itd. V kolikor se odločimo za nakup previjalne mize, je smiselno da kupimo takšno, ki jo lahko kasneje uporabimo za omarico ali predalnik. Previjalna mizica naj bo dovolj velika, predvsem pa naj ima zaščito, da otrok ne more zdrsniti iz nje. Otroška oprema je tako zelo obsežna, le od nas in naših želja je odvisno, kakšno in kaj bomo kupili. Obstajajo ljudje, ki želijo pred vsemi pokazati, da imajo izbrani okus in kupijo najdražjo opremo in na drugi strani ljudje, ki jim odnosi in vzgoja otroka pomeni veliko več kot draga otroška oprema.

Otroška oprema je lahko tudi lepo darilo, pred nakupom je smiselno preveriti, kaj starši že imajo in kaj potrebujejo.