Optični kabel za internet omogoča hitro in zanesljivo povezavo

Danes skoraj ni gospodinjstva, ki ne bi imelo vsak kakšnega internetnega kabla, pogost pa je tudi optični kabel za internet. Obe vrsti kablov prenašata podatke oziroma posredujeta informacije na izbrane razdalje. Danes je zanesljiv in predvsem hiter pretok informacij nujen, vrsta komunikacije, ki jo zagotavljata ti dve vrsti kablov, pa je je čedalje priljubljenejši način sporazumevanja ljudi.

Internetni kabel se priklopi direktno na računalnik. Hitrost internetne povezave je v tem primeru dokaj visoka in deluje tudi v primerih, ko brezžična povezava zaradi različnih vzrokov ne dela.

Optični kabel za internet pa je novejša različica internetnega kabla in ga uporablja vse več gospodinjstev. Morda vam bo bolj znan izraz optika. A optičnega kabla tako kot internetnega kabla ne morete uporabljati vsepovsod, še posebej ne v kakšnih bolj odmaknjenih, osamljenih krajih. Telekomunikacijski ponudnik mora namreč najprej optični kabel pripeljati do vseh uporabnikov, da lahko ti še hitreje in bolj zanesljivo dostopajo do spleta in podobno. Glavna prednost optičnega kabla je, da dobite hitro in napredno internetno povezavo, ki je stabilna, konstantna in zanesljiva, delovala pa naj bi brez prekinitev, ne glede na to, kako močno je obremenjena.

Ko eni ali druga vrsta kablov za vas ni več uporabna, jih prodajte podjetju, ki odkupuje tovrstne kable. Tako se na najbolj enostaven način znebite neuporabnih kablov, zraven pa še zaslužite nekaj denarja. Razlika med obema vrstama kablov je predvsem v njuni sestavi. Internetni kabel sestavljajo bakrene žice, preko katerih se podatki prenašajo v obliki električnih signalov. Optični kabel za internet pa sestavljajo vlakna, steklo, plastičen ovoj in še kaj, podatke pa prenaša preko svetlobe oziroma pulzov.

Cena odkupa je odvisna od trenutnih cen, ki vladajo na trgu, zato je nek splošen cenik za odkup nesmiselno oblikovati. Zato se kable najprej pregleda in se šele nato določi njihova odkupna cena. Vsekakor pa bo cena taka, da bo všeč vam in odkupovalcu.