Odkup starega železa je odlična priložnost, da se znebite navlake okoli hiše

Se vam je nabralo že veliko starega železa in ga želite peljati na odkup? Zdaj je ravno pravi čas za odkup starega železa po zelo dobri ceni, saj na trgu na splošno primanjkuje gradbenega materiala, zato boste za njegov odkup dobili še nekaj več denarja, kot bi ga sicer. Okvirne cene odkupa starega železa so sicer znane (trenutno je nekje med 200 in 300 evri na tono starega železa), a končna cena je odvisna tudi od kakovosti materiala, njegovega stanja (ga je že napadla rja …), primesi, ki jih vsebuje in podobno, zato se končna cena določi za vsako stranko posebej, po samem ogledu in oceni železa. Vsekakor pa je cena vedno taka, da ustreza vam in odkupovalcu.

Večina delavnic in tovarn, ki proizvajajo različne izdelke ima vsakodnevno veliko količino odpadnih delov, kamor spada tudi staro železo. Tudi pri vas doma bi se verjetno našlo kar nekaj kosov odpadnega železa, ki ste jih morda nekoč shranili nekje okoli hiše, v prepričanju, da vam bodo še kdaj prišli prav. A namesto, da bi se staro železo kopičilo na enem mestu in vam jemalo prostor ter kvarilo pogled na vašo okolico, ga peljite na odkup. Odkup starega železa je zelo lepa priložnost, da se znebite starega železa, hkrati pa še malo povečate stanje na vašem bančnem računu. A ni to čudovito?

Če se sprašujete, kaj sploh spada pod staro železo, naj vam naštejemo nekaj stvari. Sem sodijo deli delovnih strojev, vrtna in kmetijska orodja, stare ograje, okovja, ostružki, železni radiatorji in še kaj. Podjetje, ki odkupuje železo, bo zagotovo sprejelo vse, kar jim boste prinesli. Staro železo lahko na odkup pripeljete sami, če pa imate večje količine železa, pa se lahko dogovorite in ga pridejo iskat k vam na dom.

Skratka, odkup starega železa je dober za vas, saj boste na lahek način zaslužili nekaj denarja, dober pa je tudi za okolje, saj ga s tem ne onesnažujemo. Hitro poglejte okrog hiše in zagotovo boste našli kar nekaj starega železa, ki ga lahko odpeljete na odkup.