Obnova fasad: naj vaš dom postane energetsko varčen

Verjetno ste tudi vi že razmišljali, kako bi lahko vaš dom postal bolj energetsko učinkovit in še udobnejši za bivanje vaše družine. Morda je čas, da vam pri tem pomaga obnova fasade, ki nedvomno predstavlja enega najboljših načinov, s pomočjo katerega starejše ali iz takšnih in drugačnih razlogov nepopolne gradnje zopet pridobijo na svoji funkcionalnosti, predvsem pa varčnosti. Obnova fasad pa je hkrati tudi odličen način, da svoj dom polepšate in ga popolnoma prilagodite svojim željam in okusu. Gre torej za edinstven način s katerim svoji nepremičnini pomagate do bistveno večje vrednosti – tako bivanjske kot tudi tržne.

Ker se zavedamo, da ima dom za vas in vašo družino neprecenljivo vrednost, smo v nadaljevanju zbrali vse prednosti, ki vam jih ponuja obnova fasad. Morda je prav sedaj nastopil pravi trenutek, da svojo hišo dodatno oplemenitite.

obnova fasad

Obnova fasad – ni vseeno, katerega izvajalca izberete

Ko se odločate za obnovo vaše fasade je izrednega pomena, da za izvedbo del izberete izkušenega in strokovno usposobljenega ponudnika. Obnova fasad je namreč postopek, ki zahteva zelo veliko mero natančnosti. Že manjše napake tekom procesa lahko povzročijo, da nova fasada ne bo v celoti služila svojemu namenu, torej optimalni zaščiti vašega doma. Zelo pomembno je tudi, da izbrani materiali za obnovo dosegajo najvišje kakovostne standarde, izvajalci del pa so izkušeni in podkovani z vsem potrebnim znanjem. Nenazadnje gre za zelo velik gradbeni projekt, ki od vas zahteva kar veliko investicijo. Zato vam svetujemo, da vašo nepremičnino zaupate le najboljšim.

Poleg tega, da kakovostno izvedena obnova fasade vašo hišo spremeni v optimalno izoliran, energetsko varčen in za bivanje udoben dom, pa ta vrhunska storitev popolnoma spremeni izgled stavbe. Če je le ta strokovna, bo fasada celoten izgled še dodatno nadgradila in izboljšala. Vse našteto pomembno vpliva tudi na samo vrednost nepremičnine, zato je še toliko bolj potrebno, da se izvajalec načrtovanja obnove loti strateško in premišljeno.

Zakaj se odločiti za novo fasado?

Kar nekaj prepričljivih dejstev govori v prid obnovi stare in dotrajane fasade. Prednosti, ki jih prinese kakovostno izvedena obnova fasad so:

  • Izvrstna zaščita pred pojavom plesni v vašem domu: dobra fasada je izdelana iz prvovrstnih in paroprepustni materialov, ki zagotavljajo konstantno kroženje pare in zraka med zunanjostjo in notranjostjo stavbe. Prav to kroženje je pogoj za optimalno vlažnost, ki blagodejno vpliva na zdravje vseh družinskih članov. Dobro izdelana fasada poleg tega preprečuje nastajanje toplotnih mostov, ki sicer nastanejo v slabo izoliranih stavbah. Posledično se v notranjih prostorih zadržuje vlaga, ki ustvarja ugodne pogoje za razvoj zdravju nevarnih plesni.,
  • Za energetsko varčen dom: ste vedeli, da se največ toplotne energije izgubi prav skozi slabo izolirane stene na zunanji strani hiše? Te imajo namreč zelo veliko površino, ki je idealna za prehod toplote pozimi in prijetno ohlajenega zraka poleti. Vaš dom tako izgublja na funkcionalnosti, prav tako pa ne zagotavlja udobnega bivanja. Prav zato pa je tu obnova fasad, ki mora biti natančno izvedena in kar je najpomembnejše – vključuje izbiro primerne toplotne izolacije. Ljudje, ki se odločijo za obnovo stare fasade lahko na letni ravni opazijo občutne prihranke pri stroških ogrevanja in hlajenja.
  • Višja vrednost vaše nepremičnine: ne le, da obnovljena fasada pomembno prispeva k učinkovitosti in funkcionalnosti nepremičnine, ampak jo tudi izrazito polepša. Ljudje smo nenazadnje le vizualna bitja, zato nam lep izgled veliko pomeni. Kot zanimivost naj omenimo, da lahko nepremičninski agenti prav na račun obnove fasad ceno prodajanega objekta dvignejo do kar 20 %. Če razmišljate, da boste hišo nekoč želeli prodati ali nameniti bivanju svojih otrok, je obnova fasad nedvomno investicija, ki se resnično izplača.
  • Nadgradnja vašega doma: večina lastnikov nepremičnin fasado obnavlja oziroma zamenja na približno 40 let. Ker gre za izredno dolgo obdobje, se seveda v tem času na zunanjem ometu začnejo pojavljati temna zabarvanja, lahko pride celo do nastanka škodljive plesen kot tudi manjših mehanskih poškodb. Dotrajana fasada zato potrebuje obnovo, ki celotno stavbo v prvi vrsti dobro izolira. Navzven pa jo obogati s trendi barvno kombinacijo, ki privlači poglede mimoidočih. Prav barve in želja po kar se da učinkovitem domu so pogosto razlog, da se ljudje za obnovo svoje fasade danes odločajo veliko prej kot nekoč.

Ker je pomembno, kje in kako živite

Vsak izmed nas bi se moral zavedati, da še zdaleč ni vseeno, kje živimo. Prav vsi si zaslužimo živeti v optimalno prilagojenem domu, ki nam je poleg tega tudi všeč. Obnova fasad je storitev, ki vam omogoča prav to – vrhunsko bivanje in užitek ob pogledu na popolno urejeno nepremičnino.