Implantati

Ali vam manjka samo en zob in zato tudi skrivate vaš nasmeh? Če da, je so implantati prava rešitev za vas, da boste nazaj se smejali oziroma kazali vaš nasmeh. Če hočete zaupanja vredno implantologijo in kvalitetnega implantloga, ki ima že dolga leta izkušnje s tem, obiščite zobozdravstveni center Lux dental. Gospod, ki se ukvarja z implantati ima že dolgo letne izkušnje in pa o implantologiji je predaval tudi na Poljskem.

 

Implantati so v bistvu nadomestek zobne korenine, na katerega potem še naredijo zob. So pa iz takšnega materiala, da ne dobite alergijskih reakcij. Ko so pa implantati vstavljeni pa moramo hoditi potem še na redne preglede zob. Obstajajo tudi omejitve, ko implantatov ne smejo vstaviti in to je, ko: premočno kadimo, je oseba mlajša od 17 let in pa ko imamo rakasta stanja. Pred vsaditvijo opravijo slikanje zob, pregled pri zobozdravniku in tudi potem še načrt za vstavitev implantatov.

implantati

Izguba zob je največkrat zaradi neredne ustne higiene. Zraven tega je pa pomembno tudi redno obiskovati vašega zobozdravnika. S tema dvema dejavnikoma boste zelo zmanjšali, da bi izgubili zobe že, ko ste mladi. Že v 4-h do 8-ih tednih po izgubi zoba ali izpuljenem zobu lahko vstavijo implantat. Implantati se vstavijo kirurško, pod lokalno anestezijo, tako da ne rabite skrbeti da boste kaj čutili, ko vam bodo vstavljali implantat. Poseg traja med pol in eno uro, kot lahko vidite ni tako dolg. Po 14 dnevih pa vam še naredijo nadomestek zoba, ki ga vstavijo na zobni implantat.

Če se hočete izogniti prehitremu izpadanju zob in s tem tudi vstavljanju zobnih implantatov, je pomembno da vsaki dan skrbite za vašo zobno higieno. Potrebno je tudi redno obiskovati vašega osebnega zobozdravnika. Seveda nihče noče, da se začne izpadanje zob, ko smo še mladi. In zavedajte se tudi da implantati niso zastonj, ampak je zanje potrebno plačati.