Domofoni za varnost

Občutek varnosti je nekaj, kar cenimo vsi. Da bi ta občutek zagotovili, si v domačem ali pa poslovnem objektu namestite domofon. Kaj so domofoni in na kakšen način zagotavljajo varnost?

Kaj so domofoni?

Domofoni so posebne naprave, ki omogočajo povezavo med zunanjostjo in notranjostjo prostorov brez fizičnega stika. Vsi, ki imate pogosto goste (poslovne ali zasebne), se lahko vsakič znova spopadate z izgubo časa, ko morate zapustiti svoje opravilo in na vratih preveriti, kdo se tam nahaja. Verjetno je najhujša možna scena takrat, ko ugotovite, da je tam, kakšen prodajalec za vas nepotrebnih izdelkov ali pa oseba s katero morda v resnici ne želite govoriti, morda se je celo bojite. V sodobnem svetu, kjer so prevaranti vse bolj iznajdljivi, je zagotovo ključno poiskati nove načine, da se stiku z njimi izognemo. Med najranjljivešje zagotovo sodijo otroci in starostniki, ki lahko hitro postanejo žrtve. Namestitev domofona omogoča, da se njihova varnost bistveno poveča, saj jim ne bo potrebno odpirati vrat, pač pa lahko ves pogovor opravijo na daljavo.

domofoni

Zakaj izbrati domofon z video kamero?

Nekoč so bili zlasti priljubljeni domofoni, ki so vključevali dve napravi podobni telefonom. Eno od the se je namestilo v notranjih prostorih (predsobi, pisarni ali kaj podobnega), drugo pa ob vhodnih vratih doma oziroma podjetja. Že ti domofoni so podali občutek o tem, kdo je pred vrati  ter omogočili odpiranje vrat na daljavo. Najsodobnejši domofoni danes pa zagotavljajo tudi vizualno opazovanje, saj vključujejo tudi video nadzor.

Če je nekoč veljalo, da si takšnega nadzora ne želimo, so takšni domofoni za mnoge skoraj edina prava izbira. Zakaj? Omogočajo namreč bolj oseben stik, na podlagi slike namreč ljudje pogosto bolje ocenimo osebo, ki stoji pred nami. Če je ta nam neznana in v nas vzbuja neprijetne občutke, ji lahko vstop v prostore zavrnemo brez odpiranja vrat. Super, kajne?