Čustvena inteligenca je povezana z vašim IQ

Ste kdaj že iskali po spletu in reševali kviz vašega IQ? Ste ugotovili, kako se vaš na primer razlikuje od drugih družinskih članov? Nekaj o njej si lahko preberete na https://filippesek.com/. Tudi če niste ravno med geniji, to seveda ni nič hudega ali groznega, saj lahko veliko stvari v življenju dosežeš brez zelo visokega inteligenčnega količnika. Druga stvar pa je čustvena inteligenca, ki nam pove, kako upravljamo s čustvi nas in ljudi okoli sebe. Dobro je, da jo lahko negujemo sve življenje, s tem pa sami rastemo in postajamo vedno boljši.

čustvena inteligenca

 

Vsak človek je drugačen, tako po spolu, barvi, nekateri imajo višjo čustveno inteligenco od drugih, ampak vsi smo ljudje, takšni in drugačni. Izražanje čustev s čustveno inteligenco nam včasih veliko pomeni. Kot pravijo, ljudje smo zelo različni, tako je tudi z našimi čustvi. Nekdo je v življenju hitro vzkipljiv, hitro vse zameri, nekatere pa nič ne zmoti. To je vse povezano z našo čustveno inteligenco. Naša čustvena inteligenca je tudi nek potencial za to, koliko smo sposobni v življenju doseči, na kakšen način in do katere mere lahko uspemo na različnih področjih.

Nismo vsi enaki, niti vsi enako pametni, to nam pove tudi čustvena inteligenca. Ampak, vedno se nekako vsak znajde v življenju, nekateri bolj, nekdo pa malo manj. Kdo od nas se včasih v življenju hitro zmede, izzive mogoče težje prenaša, burno reagira na malenkosti in se ukvarja z nepomembnimi stvarmi. To lahko tudi ugotovite takrat, ko imate mogoče doma kakšne težave, ko pride do kakšnega spora. Takrat vidite, kako lahko čustvena inteligenca vpliva na vas in vaše odzive. Lahko pa z leti vse izboljšate, samo morate močno delati na tem. Če imate voljo, vam bo tudi uspelo, če se za to odločite. Veliko tega je namreč v vaših rokah, zato ne obupajte.